1 av 17
2 av 17
3 av 17
4 av 17
5 av 17
6 av 17
7 av 17
8 av 17
9 av 17
10 av 17
11 av 17
12 av 17
13 av 17
14 av 17
15 av 17
16 av 17
17 av 17

Morronskiftets julgranstävling

Titta, läs, lyssna och lägg din röst på den gran som du tycker förtjänar att bli årets julgran i Sörmland. Pris kommer att delas ut till kommunen och granuppfödaren innan jul.

Rösta gör du genom att skicka ett e-post till:
morgonskiftet@sr.se
eller skicka ett vykort till:
Morgonskiftet
SR Sörmland
Box 641
631 08 Eskilstuna


Gnesta:
Förutom att stjärnan tycktes ha fått sig en törn så fanns inte mycket att klaga på vad gäller Gnestas julgran. Den är estetisk och spetsig, men med lite taskig grentäthet i toppen.

-------------------------


Nyköping:

”Jämn och fin och pampig på alla sätt och vis” tyckte torgvaktaren Sune Groth och Katarina fastnade för bakgrunden som utgjordes av adventsljusstakarna i fönstren på Länsstyrelsen. Kanske skulle granen kunna uppfattas som väl stor. Stjärna finns.

-------------------------


Katrineholm:

En smäcker, lång, smal och spetsig gran som Katarina tycker är snygg men en förbipasserande tyckte att det kunde vara lite för mycket ”Kalle Anka-gran” över den men vad han menade med det är oklart. Stjärna finns i toppen.

-------------------------

Vingåker:
Vingåkers gran är en typisk gammal skogsgran, enligt Katarina. Den tycks ha fått sig en törn av vind och blåst men har onekligen sin charm. Den ser lite sliten ut men har fullt med stora vackra kottar. Dock finns ingen stjärna.

-------------------------


Eskilstuna:
Eskilstunas gran är den enda granen men staket runtomkring. Granen tycks inte vara av den typiska julgranssorten eftersom den har långa barr och inte är fullt så grön som dess konkurrenter. Till formen är granen ganska kort men ändå tjock och fin. Möjligtvis lite för tvärt avslut vad gäller toppen och stjärnan syns knappt.

-------------------------

Trosa:
Trosa har satsat på något eget. I stället för en stor gran i mitten av torget så har man placerat två mindre granar på var sin sida av det lilla rådhuset/biblioteket. Den mysiga omgivningen är ett plus men tomten tyckte att den ena var lite risig. Tomten var dock säker på att Trosas granar skulle vinna.

-------------------------


Strängnäs:

Strängnäs gran har en stor glitterstjärna i toppen och ljusslinga istället för lampor. Den omgivande miljön är mysig med vattnet, väderkvarnen och trähus i olika färger. Reporter Katarina och Titti tyckte att granen hade lite krokig rygg, annars var den stor och fin med jämn grentäthet.

-------------------------

Flen:
Flens gran är inte så fin men vad gör det? Förbipasserande var inte särskilt imponerade av Flens julgran men underströk att den säkert kan ha en chans i tävlingen ändå. Petra Ström från kommunen gjorde sitt bästa för att försvara granens ojämna grentäthet. Granen tillhör faktiskt en av de allra grönaste och är uppfödd på kunglig mark på Stenhammar.

-------------------------

Oxelösund:
Mitt på torget står den, rak i ryggen trots hård vind och blåst. Förutom ett lite risigt nedre så lever granen väl upp till förväntningarna på en julig julgran. En grön stjärna lyser i toppen och massvis av kottar dinglar frän granens övre grenar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".