Hemligt och förväntansfullt vid Rosvalla

Utanför Rosvalla pågår fulla förberedelser inför lördagens melodifest när ”Andra chansen” avgörs i Nyköping. Men hemligt är det när Morronskiftet tassar omkring vid Rosvalla på onsdagsmorgonen.

Utanför levererar lastbilarna varor på rad. Vid entrén står Katrineholmsbon Tobias Gustafsson och ser sig vilset omkring.

- Jag ska vara statist men vet inte så mycket om vad jag ska göra, säger Tobias.

20-åriga Tobias Gustafsson från Katrineholm ska delta som statist i några inslag som ska sändas på lördag mellan låtarna. Tobias har studerat på Calle Flygares teaterskola i Stockholm men har inte hunnit med så många statistjobb sedan han flyttat tillbaka till Katrineholm därför blev han såklart extra glad när SVT ringde angående dagens TV-inspelning.

Inne i entréhallen står två män märkta med ”security” och ber nyfikna besökare att lämna hallen. Det är hemligt, det är stressigt, det är vilset, det är förväntansfullt, det är melodifest! När Morronskiftet tittar förbi så levereras kändisarnas måltidsdryck till restaurangen i bowlinghallen. Håkan i bowlinghallen har koll på vad alla ska äta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista