Lök- & Snigelsoppa

Ett recept från kocken Örjan Hertzell vid Fest & Catering i Eskilstuna.

För 4 personer:

1 burk (24 st) eller egenberedda vinbergssnäckor (grovt skurna)
1–2 gula lökar
1–3 vitlöksklyftor
halv purjolök
halv flaska rödvin
2–3 msk koncentrerad kalvbuljong
halv liter vatten
0,5–1 dl crème fraîche
olja till stekning
salt, peppar

Skiva eller hacka löken.
Låt löken svetta (stekas lite) i oljan.
Tillsätt vinet. Låt koka ihop till ungefär hälften av mängden.
Lägg i de hackade sniglarna med spad. Häll på vattnet och buljongkoncentratet.
Koka ytterligare ca 5 min.
Rör ned crème fraîchen.
Smaka av med salt och peppar.
Red eventuellt av med majzena eller vetemjöl.
Servera med finhackade örtkryddor som dekor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".