Snigelspett med Lisakryddad tomatsås

Ett recept från Örjan Hertzell Fest & Catering i Eskilstuna.

1 burk (24 st) eller egenberedda vinbergssnäckor
bambustickor eller tjocka tandpetare
vetemjöl
vispat ägg
färskt rivebröd (inte ströbröd alltså)

Trä upp sniglarna på spett.
Dubbelpanera dem i mjöl, ägg och rivebröd.
Stek dem i olivolja strax före serveringen.

Tomatsås
1 burk krossade tomater – gärna Mutti.
1 gul lök -hackad
1–2 finhackade vitlöksklyftor
en nypa socker (gärna brunt för fylllighet)
olja till stekning
salt
Svetta (stek lite) lök och vitlök i olja.
Tillsätt tomatkrosset och sockret.
Koka ca 15 min.

Under tiden: rosta ca 1 tsk vardera av kryddorna i torr stekpanna tills de ”knäpper”.
Grovkrossa kryddorna.
”Lisakryddor” sechuanpeppar (från Kinabutik) korianderfrön fänkåls- eller anisfrön. Tillsätt de rostade kryddorna till såsen successivt , tills det smakar rätt för dig.
Tillsätt lite chiliflingor eller tabasco om du vill ha mer sting på
såsen!
Låt kallna före servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".