1 av 4
Therese Fougman
2 av 4
3 av 4
Lollita Ray ska gå från Stockholm till Hamburg.
4 av 4
Lolitas kängor!

6 oktober 2008

03.50 Klockan ringer och jag undrar vad det är som händer. Jag var på bio igår och såg senaste Arn-filmen. Jaja, det är väl lika bra att gå upp.

05.15 Innan varje morgonsändning så läser jag länets morgontidningar och idag fastnar jag i några sportbilagor. Oj vad tiden rinner iväg.

06.16 Hanna Thomsson fyller 30 år och hennes svärmor vill att jag ska ringa och väcka henne. Det visar sig att hon kommit hem från en kryssning och vääääldigt trött. Jag gör pinan kort och grattar på födelsedagen och avslutar samtalet så att hon får gå och lägga sig igen. Usch jag känner mig elak.

06.50 Therese Fougman är meteorolog vid SMHI och hon lovar sol i dagens prognos. Snart har Britt namnsdag men det är inte någon Brittsommar på väg, enligt Therese. Temperaturen blir runt 13 grader och mest soligt och klart väder över Sörmland den här dagen.

07.14 Katarina Larsson och jag slår ett slag för vår auktion av oss som programledare. Pengarna går till världens barn och mitt uppdrag är att putsa fönster hos en familj i Nyköping. Hm, det lär vara 14 fönster och jag ska få 1400 kr. Jag börjar redan bli lite orolig. Snälla kan inte nån ge ett bättre bud!

07.38 Äntligen tävlingen påsen! Jag stoppar ner ett paket med saxar och lyssnarna ska ringa och gissa vad det kan vara. Det gissas på äggskedar, reflexer och klockor men till slut så lyckas Torbjörn Wiik från Härad att lista ut rätta svaret.

08.17 Den här veckan är det Europeiska dyslexiveckan och det uppmärksammas runt om i Sörmland. Mellan 5 och 10 procent av befolkningen har så svåra läs- och skrivsvårigheter att de har problem att klara kraven i arbetslivet.
Nittonåriga Danielle Olsson fick diagnosen dyslexi när hon gick på gymnasiet och i programmet berättar hon om sin dyslexi.

08.39 Lolita Ray är en fembarnsmamma från Stockholm som bestämt sig för att gå från Stockholm till Hamburg. Runt 2 miljoner steg räknar hon med att avverka innan hon kommit till Hamburg.
Idag är hon i Sörmland och Katarina Larsson träffar henne för en pratstund.
– Jag räknar med att knacka dörr och fråga om jag får sova över hos folk efter vägen, berättar Lolita Ray.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".