1 av 3
Lolita Ray är på väg till Hamburg till fots!
2 av 3
3 av 3

Tisdagen den 14 oktober

05.31 - Kollar både mejl och anslagstavlan vid skrivbordet där vykorten brukar hänga och inser att vi inte har någon att väcka! Kanske kunde be någon att ringa och väcka mig? Eller ska vi kanske sluta väcka någon på morgonkvisten? Vad tycker du?

06.49 - Har bestämt mig för att tvinga Alexandra Olsson på smhi i Norrköping att fixa lite bra väder idag och jag lyckas! Hon slänger till oss en klar och solig dag. Tjoho! Kan behövas efter alla dessa mörka mornar. Fast det är klart, jag blir ju inte speciellt deppig av mörkret, blir du?

07.14 - Katarina Larsson och jag pratar mörker och går igenom våra uppdrag som vi fått av alla er lyssnare. Äntligen får vi ut och göra lite nytta, till förmån för världens barn! Själv ska jag ut och gräva land på torsdag. Ska bli spännande...

07.46 - Ringer upp Lolita Ray från Stockholm som bestämt sig för att gå till Hamburg, ”En 2 miljoner steg lång pilgrimsvandring för miljön” kallar hon det. Vi har pratat med henne förut när hon övernattade i sitt torp i Sörmland. Nu har hon lämnat länet och fortsatt vandra. Vi kollar vad som hänt sen sist. Vad gör du själv för miljön förresten?

08.11 - Rosa Bandet-kampanjen pågår nu för fullt och fortsätter under hela oktober i syfte att uppnå medvetenhet kring bröstcancer och att samla in pengar till fortsatt forskning. Jag får besök av Arja Leppänen som förutom att själv vara drabbad, också bland annat är sekreterare i Sörmlands bröstcancerförening Aurora.

08.43 - Katrina Larsson lämnar över glasfatet till Thomas Swenson i Nyköping som ropade in det på vår auktion för Världens Barn. Han skänker dessutom 1000 kronor extra!

09.10 - Tävlingsdags igen! Årtalstävlingen där jag ger ledtrådar och du som lyssnar ringer hit och slänger ur dig rätt årtal. 1977 byttes ut mot en vintermössa. Bytt är bytt och kommer aldrig igen...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista