1 av 2
2 av 2

Måndag den 20 oktober 2008

Måndag den 20 oktober.

05.59 Arja Claesson springer genom studion samtidigt som jag letar efter väderprognosen. / Jonas

06.15 Jan-Erik Eriksson eller Janne som han kallas fyller idag 60 år och Hillevi och Thomas vill att jag ringer och väcker Janne.
Janne i Nyköping som en gång var en duktig fotbollsspelare tänker idag fly från bostaden för att undvika all uppvaktning.

06.23 Katarina ringer under musiken och rapporterar att hon är på väg till sin dejt med en flugfiskare. Hon har glömt fiskehatten. Vi pratar om ditt och datt och vips är musiken slut... ojojoj... det blir en låt till. Om du nu undrar varför jag inte sa något mellan musiken så var det för att jag helt enkelt pratade med Katarina i telefon.

06.39 Basket, basket och så lite basket. Äntligen ska jag prata basket utan att bli avbruten av Lotten. Igår var jag i sporthallen för att se Eskilstunas baskettjejer ta emot Telge från Södertälje. Nåja, nu är ju basket ungefär som speedway, de flesta eller kanske bästa är inte från Sverige. Mina förväntningar var att få se Eskilstunatjejerna krossas och förlora med minst 20 poäng men icke. Efter tre perioder så ledde Eskilstuna och skrällen var nära. Men tyvärr så klappade de ihop och orkade inte sista tio minuterna och därmed så var förlusten ett faktum.

Hur som helst så var det kul att se på basket och nu tar vi oss förstås an någon annan sport. Har du något förslag på en idrott vi borde inspektera lite närmare så hör av dig?

06.50 Alexandra Olsson från SMHI berättar att Katarina måste ha regnkläder och stövlar när hon ska vara ute i Sörmland under måndagen och tisdagen men sen så blir det finare väder.

07.22 Nu har jag pratat med Katarina igen och sms:at med Lotten. Hm, jag hinner ju aldrig springa och hämta en kopp te! Ska jobbet vara så här? Undrar om alla har det lika stressigt på morgonen.

07.43 Katarina Larsson provar fiskelyckan tillsammans med Gunnar Andersson från fiskeklubben Korixan i Hälleforsnäs.
Tillsammans går de hand i hand ner till bryggan och Gunnar kastar i och dra in flugorna och kastar ut igen. Katarina kan inte hålla sig utan frågar:

– Varför drar du in hela tiden?
– Det är så här man fiskar, berättar Gunnar.

Katarina tar saken i egna händer och gör ett provkast men vad händer? Jo, flugan fastnar i handen och hon skriker till.

– Aaaaaaaaa!

08.15 Måndag betyder tävlingen Påsen. Idag stoppar jag ner en mojäng som ska sitta på nyckelknippan och så när man inte vet var nycklarna är så visslar man och vips så svarar nyckelknippan. Fiffigt va!
Kersti Arvidsson från Nyköping gissar till slut rätt och får den i brevlåden om några dagar.

08.39 Katarina har nu övat sig och fått in rätta knycken men nån fisk har det då inte blivit. Plötsligt så avslöjar Gunnar att det gått trögt med fisket i den här sjön efter sommaren. Katarina ger inte upp utan fortsätter flugfisket.

09.24 Det blev ingen fisk för Katarina som den här morgonen har testat flugfiske. Gunnar avslöjar att de för någon vecka sen hade klubbmästerskap och då lyckades ingen få upp någon fisk ur sjön. Underar om det är sjön eller fritidsfiskarna som det är fel på?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".