21 oktober 2008

03.45 - Ska kolla hur mycket klockan är och råkar slå ner den på golvet bakom nattduksbordet. Får lägga mig på golvet och försöka hitta den i mörkret, tänder jag så väcker jag en vällingsugen kille som bara måste sova mer. Bra start på dagen?

06.03 - Har klunkat i mig halva kaffemuggen redan. Känner att det här kommer bli en lysande dag! Nu kör vi strax!

06.18 - Trodde att jag skulle få fatt i en 60-åring som enligt grannarna var en jäkel på att dansa afrikansk dans barfota i trädgården. Men troligtvis dansat iväg till hemlig ort på födelsedagen.

07.10 - Använder ironi och slänger ut mig nåt om att scouter bara hjälper gamla tanter över gatan och knyter knopar. Blir nerringd av arga tanter som säger att jag borde skämmas och berättar att också jag kommer att bli gammal! Ironi är svårt i radio, men eftersom jag är både gammal scout och scoutledare så tycker jag nog att man kan få skoja lite, eller?

07.35 - Dags att tävla igen. Idag handlade det om året då han som sa” största möjliga tyssssssssssssssssssstnad” avled, en statsminister lämnade in sin avskedsansökan och det skjuts hej vilt på Stureplan i Stockholm. Svaret är: 1994

08.12 - Katarina Larsson ska bli scout idag! Hon träffar Göran Almerén från Eskilstunas västra Scoutkår.

08.43 - Knyta en Pålsknut, eller vad hette den där förbaskade knopen igen? Knutpål, råbandsstek eller Pålstek? Katarina Larsson övar och övar på scoutknopar.

09.18 - Tar ett snack med förläggaren Kjell Dahlin som gett ut en bok med annonser från anslagstavlor. Det handlar om egna påhittade roliga annonser. Han skaffade även ett specifikt mobilnummer och mejladress knutet till det aktuella anslaget. Efter att anslaget suttit uppe en vecka så lyssnade han av mobilsvaret samt kollade mejl och SMS för att se om någon galenpanna svarat. Och svarade gjorde svenska folket. Vad kan man säga? Ironi är nyckeln till framgång! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".