1 av 2
Ann Jansson Järpling på Södertuna slott visar runt bland spökena...
2 av 2
Om du får sova i det här rummet på Södertuna slott så är det möjligt att din nattsömn inte blir den bästa...

Tisdagen den 28 oktober 2008

Tisdagen den 28 oktober 2008

04.49 - Varför, varför tog jag inte på mig några vantar idag när jag skulle cykla till jobbet? Jag såg ju att det var knappt tre grader varmt. Kunde ju till och med ett kommunalråd räkna ut att man skulle frysa fingrarna av sig. Typiskt! Gör om gör rätt.

06.17 - Dagens väckning blev två. Eller till två kanske man kan säga. Jag ringde och väckte två damer som fyllde 40 år idag. Och båda tvillingarna var mycket trötta! Men förhoppningsvis också ganska glada över att få prata lite i radion.

06.39 - En lyssnare från Strängnäs ringde till vår telefonsvarare och drog en spökhistoria om en gammal dam som gick igen och gjorde så att lyssnarens barn inte kunde sova. Som tur var så lyckades dom tala spökdamen till rätta. Har du varit med om något du inte kan förklara? Ring hit vetja! 016-16 16 16

07.17 - Katarina Larsson har kommit fram till Södertuna slott i Gnesta där det enligt uppgift ska spöka! Hon får vara kvar där under morgonen och leta spöken och förhoppningsvis få tag på människor som kan bjuda på en historia eller två.

07.40 - Har du sett något UFO någon gång? Själv ser jag dom dagligen till och från jobbet, men något ljussken eller annat uppe i skyn har jag inte sett till. Men det är ändå ett fenomen som intresserar folk. Jag ringde upp Clas Svahn som är ordförande på Riksorganisationen UFO Sverige och snackade med honom.

08.12 - Dags att tävla igen. Jag ger ledtrådarna och du ringer hit och talar om vilket årtal jag pratar om. Och precis som vanligt så ringer det som tusan! Härligt. Smarta, snabba lyssnare. Tjoho!

08.40 - Tillbaka på Södertuna slott i Gnesta igen. Katarina går runt tillsammans med Ann Jansson Järpling från slottet och får höra den ena spökhistorien efter den andra. Gissa om hon är rädd?

08.48 - Katarina och Ann Jansson Järpling har nu gått in i rummet som det spökar i. Katarina blir märkbart räddare och räddare. Sen lämnar Ann henne ensam i rummet. Hur ska det gå?

09.10 - Snackar med en lyssnare som bjuder på en spökhistoria. Tänk så finns dom ändå, spöken, tandtroll och konsulter...

09.17 - Katarina träffar några besökare på slottet och berättar glatt för dom att en av dom ska få sova i rummet som är hemsökt. Men hon får minsann inte avslöja vilket. Underbart!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".