1 av 2
Anna Jochnick
2 av 2
Ny brand vid Blue Moon Bar. Foto: Anna Stensson/SR Sörmland

Måndag 26 januari 2009

Ny vecka och nya ämnen i Morronskiftet. Den här veckan ska många ungdomar bestämma sig för vilken gymnasieutbildning de ska välja. Vi tar ett grepp på utbildningar ur olika perspektiv, för både gammal och ung. Katarina besöker en folkhögskola där eleverna bor på internat. Så tävlar vi med Påsen förstås!

(Programledare och bloggare är Jonas Carnesten. Reporter är Katarina Larsson.)

06.15 Sara Tördal i Eskilstuna ska på Alla-hjärtans-dag gifta sig med sin Tomas. I helgen hade kompisarna möhippa för henne. Laila ville jag skulle väcka Sara och visst gjorde vi det tillsammans. Sara berättade att hon hade ont i hela kroppen efter möhippan. Hon hade varit sumobrottare bland annat.

07.14 Idag efterlyser vi dina minnen från skoltiden.

07.40 Katarina Larsson besöker Åsa folkhögskola och träffar några elever i frukostmatsalen för att prata om hur det är att studera och bo på internat.

08.13 Tävlingen Påsen innehåller idag en snygg haklapp. Ledtråden är: Täckmantel för gammal och ung.

Oj, så många som ringer och gissar men till slut så blir det Ylva Norr i Eskilstuna som vinner haklappen och hon blir glad för hon har nyss fått ett gudbarn.

08.40 Katarina träffar elever som tränar för en streettdancefestival i Stockholm. Katarina får möjlighet att öva upp några av sina moves.

Anna Jochnick visar Katarina hur det ska gå till.

09.05 Räddningstjänsten larmades på måndagsmorgonen till nattklubben Blue moon bar i Nyköping.
Det efter att man fått in larm om rökutveckling från taket, enligt Sörmlandspolisen.
Hur och om det brinner på Blue moon bar är ännu oklart.
Anna Stensson rapporterar direkt per telefon utanför Blue moon bar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".