Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
I P4 Sörmland hör du det senaste som händer i länet. Du får aktuella intervjuer, trafik och väder blandat...

Krämig rotsellerisoppa med pepparstekt bacon

Publicerat fredag 30 januari 2009 kl 10.29

Den här soppan är så larvigt enkel att det är ett litet mirakel att den blir så god.

Jag brukar blanda hälften kycklingbuljong och hälften lantbuljong i grönsakssoppor.

1 stor rotselleri
ca 600 g skalad vikt
2 dl grädde
1/3 tsk torkad timjan
ca 6 dl buljong
salt, nymald svartpeppar

Till servering:
75 g bacon
2 msk fint tärnad
röd paprika
1/2 tsk krossad
svartpeppar

Halvera rotsellerin. Skär bort skalet med en stor vass kniv. Tärna rotsellerin grovt. Sjud tärningarna mjuka under lock med grädde, timjan och så mycket buljong att det precis täcker. Stek under tiden strimlat bacon knaprigt tillsammans med paprikan. Vänd ner peppar sista halva minuten Mixa rotsellerin till mycket slät kräm med kokspadet. Mixa ner resten av buljongen.Smaka av med salt och peppar.

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".