Tisdag 3 februari 2009

Vi fortsätter vårt resetema i Morgonskiftet. Långa eller korta resor, saker som inte blivit som man tänkt eller kanske kanske rent av drömresan. Var med och berätta om dina resor. Vi ska bland annat prata om dom rosa bussarna som åker på riktiga äventyrsresor och så ska vi såklart tävla också. Jag Fredrik Lorenzoni kommer tillsammans med Katarina Larsson hålla dig sällskap under morgonen. Godmorgon!

06.15 - Ringer och väcker Kalle Karlsson i Eskilstuna som fyller 40 år idag. Han vill bestiga Mount Everest, men väntar tills han fyller 60 år. Grattis!

06.25 - Vi fortsätter prata resor och resminnen. Vilken är din favoritort att besöka? Vilket är ditt bästa/värsta resminne? Hör av dig till oss. Ring vår telefonsvarare: 016-16 16 16

06.42 - Trafikpolis, Ruben Börjesson, som du kan höra här i Sveriges Radio Sörmland på fredagar har ju blivit tv-kändis. Han är numera med i ”Sveriges värsta bilförare” på tv4 som jurymedlem. Nu har han blivit JO-anmäld av en man i Malmö för att han inte ingriper när han ser bilförarnas framfart på Stockholms gator. Jag ringer upp honom och tar pulsen på honom. Ångrar han sin medverkan i tv-programmet?

06.54 - Dags för en väderprognos, idag var det kallt ute när jag cyklade till jobbet, men hur blir det resten av dagen då? Väderprognosen från smhi är det Sten Laurin som bjuder på idag.

07.14 - Jag bad er höra av er om vad ni tycker om tv-programmet, ”Sveriges värsta bilförare”. Är det underhållningn eller bara skrämmande? Vad tycker du? Många hörde av sig via mejl och vår telefonsvarare.

07.16 - Katarina Larsson är ute och smyger på Nyköpings gator och frågar kanske just DIG vart du skulle vilja resa om du fick möjligheten. Vilken är din drömresa? Hör av dig!

07.39 - Dags för årtalstävlingen. Jag ger dig ledtrådarna och du ringer hit med rätt svar. Ledtrådar:

Kylan lamslår den svenska trafiken.

Ingemar Stenmark vinner slalom i alpina VM i Schladming och Bengt Fjällberg blir trea.

Iron Maiden släpper skivan ”The number of the beast” som tar sig upp till nummer 1 på brittiska albumlistan.

Vilket är året? Svar: 1982

07.49 - Katarina Larsson har åkt till Posten i Nyköping där hon hamnade mitt i morgongymnastiken bland dom postanställda. Sen plötsligt på en given signal så slutade dom gympa och började sortera post igen.

08.12 - Ett av alla dom sätt att resa kan ju vara att hänga med på en riktig äventyrsresa med dom Rosa bussarna. Dom har arrangerat resor i över 30 år och besökt sex världsdelar och det är nog inte mycket som inte har hänt ombord på dom rosa skönheterna. Jag ringer upp Stefan Liljegren som jobbar på dom Rosa bussarna.

08.36 - Nu är vi tillbaka på Posten i Nyköping där Katarina Larsson går runt och bland annat pratar resor med dom anställda. Det visar sig också att om man skickar ett vykort som sticker ut lite i bild och text så är chansen stor att det blir ihågkommet av dom som sorterar posten. Tänk på det när du skickar lite mer vågade semesterhälsningar.

08.57 - Ser att idag den 3 februari så är det bönkastningsfestival i Japan. Man kastar bönor i sitt hem för att driva ut onda andar, man sätter också ut vassa pinnar för att sticka ut andarnas ögon. Glöm heller inte sardinhuvudena. Dom ska du pryda lägenheten med här hemma för att stanken sen ska skrämma bort allt ont. Om du nu vill köra lite Japaninspirerad stil idag vill säga. 

09.11 - Ringer upp lastbilschauffören, Anders Karlsson, som tidigare jobbat i över 15 år som busschaufför och kört resenärer både inom landet och utomlands. Han berättar bland annat att favoritmålet är Bornholm, dit har han rest över 50 gånger.