Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
I P4 Sörmland hör du det senaste som händer i länet. Du får aktuella intervjuer, trafik och väder blandat...

Mjölkchokladpannacotta

Publicerat torsdag 5 februari 2009 kl 11.31

Folk är ofta livrädda för att använda gelatin och att smälta choklad men det här receptet är faktiskt idiotsäkert. En pyttedessert som avrundar en stor måltid. Variera smaksättningen efter behag. Toppa gärna med lite tärnad färsk frukt som aprikoser, mango eller nektarin.

Tid: 20 minuter
14 pyttedesserter

5 gelatinblad
8 dl vispgrädde
1/2 dl dadelsirap, farin eller mörkt muscovadosocker
400 g mjölkchoklad
1 tsk nykrossade kardemummafrön

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Koka upp grädden med sirapen. Dra kastrullen av plattan. Låt svalna ca 5 minuter. Är grädden för het blir konsistensen lite grynig.

2. Bryt chokladen i bitar. Rör ner i den varma grädden och rör om tills all choklad smält. Vispa hårt om den inte blir perfekt slät och glansig. Rör ner kardemumma. Krama ur gelatinbladen lätt och rör ner dem så att de löser sig helt. Låt svalna något. Fördela i små glas.

3. Låt stelna i kylen minst 5 timmar. Om du har bråttom kan du låta dem stå i frysen 45 minuter innan du flyttar över dem till kylen.

Hejsning, Lisa Förare Winbladh

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".