1 av 7
Lisa Frost
2 av 7
3 av 7
Melodifestivalen 2009 i Göteborg. Emilia och Alcazar gick vidare till final från första delfinalen. Foto: Adam Ihse / Scanpix
4 av 7
Hasse Wallman. Foto Björn Larsson Ask / Scanpix
5 av 7
6 av 7
Anita och Alvar
7 av 7
Katarina Larsson frossar i kakor och godis efter sändningen!

Måndag 9 februari 2009

Så kom då kylan tillbaka till Sörmland efter en helg med mildväder och blötsnö. Den här veckan pratar vi underhållning i olika former här i programmet. Jag ringer Hasse Wallman som varit med länge i underhållningsbranchen. Katarina besöker en teatergrupp i Malmköping och så tävlar vi i Påsen.

Programledare och bloggare idag är Jonas Carnesten. Reporter är Katarina Larsson.

06.15 Under några veckor har det varit lite skralt med väckningar men nu hopar de sig i högar. I fredags ringde flera och var arga för att jag inte väckte just deras bekant. Idag har jag en liten bunt med väckningar och jag gör som jag brukar, jag ruskar om högen och ut glider Pontus Rosen i Katrineholm.
Pontus fyller 39 år och grattas av hela familjen. Han har legat kvar i sängen lite extra och har nu 40 minuter innan han ska vara på jobbet men han säger att det är lugnt.

06.35 Yes! Eskilstuna basketdamer vann i helgen bottenmötet mot Umeå. Nu är de på gång! Men det har ju hänt mer sport i helgen också!

06.41 Första deltävlingen av Melodifestivalen är avklarad och det blev Alcazar och Emilia som gick direkt till finalen i globen. 
Till andra chansen gick dansbandet Scotts och Caroline af Ugglas. Märligt att Caroline kan få folk att reagera så starkt. Somliga tål henne inte och andra höjer henne till skyarna.

06.50 Den här morgonen var det en fullmåne som lyste upp min väg till radiostationen och när jag åker hem så lär det vara solen som lyser från en klarblå himmel. Lisa Frost från SMHI berättar om temperaturer på någon minusgrad eller plusgrad.
– Kylan håller i sig någon dag till men på onsdag så blir det mer snö, berättar Lisa Frost.

07.15 Vädrets makter är med oss den här måndagen! Vi pratar glitter och glamour och kylan och fullmånen gör att det gnistrar i hela länet den här morgonen. Katarina Larsson ger sig av från Nyköping mot Malmköping för att träffa en teatergrupp.

07.43 Dags att tävla och måndagar innebär tävlingen Påsen. Jag har stoppat ner en sak i en påse och det gäller för lysnnarna att lista ut vad det kan vara genom att ställa frågor som jag svarar ja eller nej på.
Dagens ledtråd: Bra att ha när du får oväntat besök!
Oj, så många gissningar som går i kaffets tecken. Kaffeskedar, kaffemått, kaffe eller en termos.
Till slut blir det Monika Fagerberg i Tystberga som listar ut att det är en råttfälla. Grattis!

08.13 Nöjeskungen och hästägaren Hasse Wallman berättar i programmet om varför det blev just underhållning för hans del i livet. Idag är han 73 år och han började arrangera konserter 1956.
– Det var när jag var med i Scouterna som jag blev intresserad av att stå inför publik och arrangera saker för andra, berättade Hasse Wallman.
Många är de artister som passerat genom Wallmans salonger under året. Under helgen var det Melodifestival och Hasse blev lite extra glad när Alcazar gick vidare i tävlingen.
– De har alla jobbat hos mig och Tess leder fortfarande grupper, berättade stolt Hasse Wallman.

08.40 Curt Olsson och Kenneth Åslund är teaterpedagoger från Teater Sörmland som spelar teater med en pensionärsgrupp i Malmköping varje måndag. Katarina får uppleva skådespeleri på hög nivå!

08.58 Det är inte ett lätt att vara reporter i Morronskiftet. Katarina Larsson tvingas sätta tänderna i rulltårta, kakor och choklad som den trevliga teatergruppen snabbt bullar upp direkt efter reportaget.

09.55 Idag gör vi ett lite kortare program men vi gör det med glädje för vi håller tummarna för Anja!
Lindsey Vonn toppar såväl störtloppscupen som totalen. Men i VM-kombinationen körde hon ur. På måndagen väntas amerikanskan ta revansch. Eller kan Anja Pärson slå till?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista