1 av 6
2 av 6
Petter Solberg ställer upp i Norska VM-rallyt. Foto: Micke Fransson / Scanpix
3 av 6
4 av 6
Anette Friberg spelar på Oscarsteatern.
5 av 6
Kö till Vattenpalatset. Foto: Fredrik Lorenzoni/SR Sörmland
6 av 6

Tisdag 10 februari 2009

Idag går vi bakom kulisserna på anrika Oscarsteatern i Stockholm. Annette Friberg från Skottvång är musikalartist, dansare och statist i uppsättningen av My fair lady som just nu spelas på Oscarsteatern. Vi möter henne och kändisar som Tommy Körberg i programmet.

Programledare och bloggare är Jonas Carnesten. Katarina Larsson är reporter.


06.15
Kenth Karlsson i Eskilstuna fyller 55 år idag. Om några timmar reser han till Hamar i Norge för att arbeta med Rally-VM.
– Jag har en bakgrund inom rallysporten och det har gjort att jag nu utbildat mig för att besiktiga rallybilar, berättar Kenth.
Vi resonerar lite om hur finanskrisen drabbat rallysporten och om vem som kommer att vinna rallyt.
– Jag tror på Sebastien Loeb, säger Kenth Karlsson.

06.42 När vi ändå pratar om Norge så kan vi väl ta en liten Norge-historia. Idag på nyhetsbyrån TT kan man läsa att Lennart Högberg i Fiskeby i Hudiksvall blev förvånad när han häromdagen fick en räkning från Norge på 20 kronor. Enligt räkningen hade han struntat i att betala vägavgifter i Oslo. Om han inte betalade skulle det bli en tilläggsavgift på 300 kronor.

Det fordon han skulle ha kört var ett fordon med registreringsnumret ASA 507.

Och visst har Lennart ett sådant fordon, en traktor.

– Det har ju hänt att jag kört in till Hudiksvall med traktorn någon gång när frugan har bilen. Men jag har inte kört omkring i Oslo med min traktor, säger Lennart Högberg.

06.50 Therese Fougman från SMHI berättar att det blåser kraftigt i Frankrike och att flygplatser har tvingats slå igen på grund av blåsten. Det ovädret kommer inte in över Sörmland men det blir mulet väder och imorgon kommer det att snöa på eftermiddagen. Temperaturen nån minusgrad mitt på dagen.

07.14 Anette Friberg från Skottvång är musikalartist, dansare, statist och ersättare för Helen Sjöholm som spelar huvudrollen i My fair lady på Oscarsteatern i Stockholm.
Katarina Larsson följer med henne en dag på jobbet. Det vimlar av stjärnor.

08.10 En 57-årig man omkom tidigt på måndagskvällen på Centralstationen i Flen efter att ha blivit påkörd av ett tåg av okänd anledning. Larmet kom in till polisen vid 18:30-tiden igår kväll.

Enligt polisen verkar det vara en ren olyckshändelse. Man tror att han har missbedömt hastigheten på ankommande tåg när han skulle gå över till en perrong. 
Katarina Larsson besöker järnvägsstationen och hör röster från några tågpendlare.

08.37 Efter mycket jagande så får jag tag på Anders Berglöv som är kommunalråd i Flen. Han beklagar förstås den olycka som inträffade igårkväll när en 57-årig man blev påkörd av tåget. Vi pratar lite om säkerheten kring järnvägsstationen och det visar sig att det bara är en vecka sen kommunen förde samtal om säkerheten med Banverket.

08.45 Idag var det biljettsläpp i Eskilstuna... inte till någon ny Sagan om ringen-film, inte några extrabiljetter till Bruce Springsteen-konserten utan till simskolan och lek- och plask på Vattenpalatset i Eskilstuna.

Få platser och väldigt många föräldrar som vill att barnen ska få lära sig simma eller få vattenvana.

Dörrarna till badhuset öppnas klockan sex på morgonen men när vår reporter, Fredrik Lorenzoni, kom dit vid kvart över fem så hamnade han inte först... utan på femte plats... och sen växte kön, mer och mer...

09.45 Dagens tävling handlar om årtalet och här är ledtrådarna:

1. Från detta år blev det förbjudet att boxas för pengar. I Sverige alltså.

2. LKAB:s arbetare avslutar sin strejk.

3. Vi får elransonering, fast bara i en månad.

4. Apollo 13, den där ni vet med Tom Hanks, sker PÅ RIKTIGT.

5. Stenmark vinner junior-VM.

Kan du svaret så maila till oss och du kan vinna en tröja om du skriver vart vi ska skicka den och vilken storlek du vill ha!

09.59 Tack och hej för idag!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista