Måndag 16 februari 2009

Så drar vi igång ännu en härlig vecka tillsammans. Och den här veckan är vår röda tråd vett & etikett. Hur ska man egentligen uppföra sig vid olika tillfällen och vem får och kan bestämma det? Under morgonen ska vi också tävla, du får lista ut vad jag har i påsen, vi får lite humor och satir från Public Service-gänget och Katarina Larsson träffar författaren Mikael Engström som ger tips om hur man skriver en bra historia. Idag är det jag, Fredrik Lorenzoni, som håller dig sällskap under morgonen. Godmorgon!

05.32 - Lyssnar på nyheterna och försöker välja ut vad som ska ligga i påsen idag. Missa inte tävlingen lite senare under morgonen.

05.58 - Den här veckan snackar vi vett & etikett. Finns det egentligen regler för hur man ska uppföra sig? Och vem har rätten att bestämma dom då? Idag har jag till exempel keps på mig inomhus. Är det ett brott mot både vett och etikett? Vad tycker du? Retar du dig på såna där saker? Hör av dig hit vetja! Ring vår telefonsvare: 016-16 16 16

06.15 - Många signaler, men ingen väckning. Vad ska jobbarkompisarna nu säga Anki? Men dom får väl säga ett försenat grattis på 55-årsdagen när du kommer till jobbet på servicehuset Igelkotten istället.

06.41 - Miljöpartiet ska enligt riktlinjer från partikansliet i Stockholm skärpa sig vad det gäller språkbruk och klädsel! Det är numera förbjudet att säga ”sosse” istället för socialdemokrat. Och en miljöpartist ute i det offentliga ska vara snyggt och prydligt klädd. Men vilket parti skulle säga att dom struntar i hur dom ser ut? Och hur illa är det ställt med miljöpartiet? Jag ringer upp Björn Lymar, gruppledare för miljöpartiet i Eskilstuna.

06.51 - Hur blir vädret idag då? Mest mulet och några grader kallt enligt Lisa Frost på smhi.

07.16 - Katarina Larsson är ute på vägarna som vanligt och jag måste ju snabbt kolla hur hon är klädd! Jag menar, hon är ju ute i det offentliga och likt miljöpartiet så måste hon väl vara snyggt och prydligt klädd ... eller? Kan man strunta i allt vad vett & etikett heter och istället bara använda sunt förnuft? Hör av dig till oss vetja!

07.42 - Katarina tar ett snack med Svante Dahlin som jobbar på Sillekrog vid E4:an om det här med vett & etikett. Var det bättre förr?

07.48 - Tidigare under morgonen pratade jag med miljöpartiets Björn Lymar om att dom ska skärpa upp språket och klä sig prydligt. Och när jag kollade telefonsvararen så hittade jag ett meddelande från det vänsterpartistiska landstingsrådet, Peter Linnstrand, som också ville vara med i radio och prata om vett & etikett. Klart att Peter ska vara med.

08.11 - Nu är det tävlingsdags igen och idag ligger det en påse i påsen. Du ska ringa hit och ställa tre frågor eller gissa tre gånger och listar du ut vad som ligger i påsen så får du också innehållet. Ledtrådarna idag:

Gör många glada, men kan också skrämmas.

Begränsad Livslängd.

Vad ligger i påsen? Svar: En påse med ballonger!

08.40 - Katarina Larsson har åkt till Strängnäs där hon träffar barn- och ungdomsförfattaren Mikael Engström som kommer till Strängnäs bibliotek idag för att dela med sig av sina författarknep.

09.12 - Dags för lite humor och satir med Public Service-gänget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".