1 av 3
Busschauffören Ali Adan Ulalsame
2 av 3
Bussresenären Ewa Wäppling
3 av 3
Golfarna Per Himberg, Gary Cosford och Pelle Sättare.

Tisdag 17 februari 2009

Vi fortsätter prata om vett & etikett idag i Morronskiftet. Hur ska man till exempel uppföra sig när man väntar på bussen? Och när man sen kommit ombord, finns det regler då också? Katarina Larsson tar också pulsen på golfare idag. Vad finns det för vett & etikett-regler som gäller på golfbanan? Och så ska vi självklart också hinna med att tävla. Idag handlar det om att du måste lista ut ett årtal. Jag heter Fredrik Lorenzoni, godmorgon!

04.52 - Idag var det kallt och halt ute när jag cyklade till jobbet. Inget nytt under solen kanske, men blir lika paff varje morgon när det biter i kinderna under cykelfärden. Kanske dags att kolla termometern innan man ger sig iväg?

06.16 - Ringer och väcker nästan två 60-åringar i Nyköping. Vadå nästan tänker du kanske? Jo, idag fyller Margaretha Kjellberg 60 år och imorgon fyller hennes man Eddie Kjellberg 60 år! Så jag buntade ihop dom och grattade båda två. Fast mest grattis kom nog från sonen Magnus och hans syster Susanne.

06.40 - Bläddrar igenom tidningarna och såg att Dagens Nyheters kulturbilaga hade en kul rubrik. ”Så funkar du” står det och fortsätter sen ”Kroppen skulle vara en slapp hudpåse om inte skelettet fanns ... ”. Man har recenserat sju nya böcker för barn som handlar om hur kroppen fungerar. Kul läsning!

06.51 - Dags för en väderprognos med Anna Österman på smhi. Mest mulet väder och minusgrader, men kanske chans till någon solglimt ändå. Heja Anna!

07.15 - Fortsätter bläddra igenom tidningarna. Tänk, både få kunskap och trycksvärta ... på betald arbetstid. Tjoho!

07.40 - Vi pratar ju vett & etikett den här veckan i Morronskiftet och Katarina Larsson har åkt till busstationen i Nyköping för att prata med folk om bussvett och követt. Där träffar hon busschauffören, Ali Adan Ulalsame, som precis skulle åka iväg.

07.46 - Katarina klev upp på bussen och åkte iväg en bit. Inne på bussen hittade hon Ewa Wäppling som så många andra var påväg någonstans.

08.12 - Tävlingsdags! Idag handlar det om årtalstävlingen. Jag ger dig några ledtrådar och du ringer hit när du tror dig veta rätt svar. Dagens ledtrådar:

1. Sverige hade 1 000 kommuner. Plötsligt bestämde man att de bara skulle vara ungefär 300.

2. Ett stort, provisoriskt museum öppnas i Stockholm. Som var provisoriskt i 27 år.

3. Någon blir oerhört exalterad över att en liten svart gummitrissa på ett ganska segt sätt glider över en linje. En mållinje visserligen, men varför så upphetsad, Lennart?

Svar: 1962

08.30 Vi har kollat hur det står till med vett & etikett bland både bussresenärer och busschauffören själv. Nu är det dags för Katarina Larsson att ta pulsen på golfare. Vad får man göra på en golfbana egentligen? Och är alla golfspelar rika knösar som måste klä sig fint för att kunna spela? Katarina tar ett snack med klubbchef Gary Cosford från Nyköpings golfklubb.

09.10 Katarina träffar golfare från andra golfklubbar inför ett möte i Nyköping och hon upptäcker att alla har likadana tröjor och bara Pelle har blåjeans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".