1 av 7
Lisa Frost
2 av 7
3 av 7
Morgon i Nyköping. Foto: Katarina Larsson / SR Sörmland
4 av 7
Tobias Marklund med syrran Julia och mamma Susanne. Foto: Kerstin Svenson
5 av 7
Företagsläkarna Tomas Lindholm och Gun-Britt Karlsson. Foto: Katarina Larsson / SR Sörmland
6 av 7
Dagens Prao från Ärla skola är Anna Karlsson. Foto: Jonas Carnesten / SR Sörmland
7 av 7
Gamla punkare från Eskilstuna återförenas i Morronskiftet. Foto: Alfred Wennerberg / SR Sörmland

Tisdag 21 april 2009

Vi fortsätter prata om olika yrken i förändring. Kerstin Svensson fortsätter sin serie ”Klara färdiga gå” och idag möter hon ett par fotbollstränare. Så kommer det ett gäng gamla punkmusiker och spelar live i vår stora studio. Katarina pratar med företagsläkare om hur vi mår på jobbet.

I studion och bloggen finns Jonas Carnesten. Katarina Larsson finns någonstans ute i Sörmland. I studion finns idag också Prao-eleven Anna Karlsson som går i klass 4 C på Ärla skola.

06.15 Jag försöker nå Lena Åhlund från Vansö som har flytt till Åre för att fira sin 50-årsdag. Tyvärr är det ingen som svarar på någon av de tre mobilnummer jag har fått.

06.18 Christer Anetoft i Trosa fyller 67 år idag och han grattas av Leif Westerling. Christer lär vara en kul kille, enligt Leif, och det stämmer. Han kan nästan inte sluta skratta när jag ringer.

– Det här var en riktigt rolig överraskning, skrattar Christer.

06.50 Mulet väder och temperaturen orkar upp till 5-6 plusgrader idag, enligt SMHI. Till helgen blir det varmare.

– Det ser nu ut som om det blir en stor sol och mellan 15 och 20 plusgrader till helgen, säger Lisa Frost från SMHI.

07.15 Katarina Larsson tar en promenad i Nyköping och blir genast överfallen av ett gäng fåglar. Larmet har tydligen gått bland fåglarna att Katarina kan ha bröd i fickorna.

07.40 Den 6 november 2008 fick fotbollsklubben Skogstorps GoIF två nya damlagstränare, Max Henriksson och Tobias Marklund. Tobias ställdes direkt inför en stor utmaning, nämligen att träna sin mamma och lillasyster.

Kerstin Svenson möter dom i vår serie KLARA FÄRDIGA GÅ.

08.40 Katarina Larsson har besökt Previa i Nyköping för att prata med två företagsläkare som arbetar med att få medarbetare på andra arbetsplatser att må så bra som möjligt. Varför behövs deras yrke och hur bra mår de själva på jobbet?

09.10 I slutet av 70-talet blomstade musiklivet i Eskilstuna. Punkbanden lirade på ungdomsgårdarna och det var band som till exempel Allan Ladds, Kontaktlim, Date X eller WC.
Nu gör samlas grabbarna igen under ledning av bröderna Anders och Tomas Bergström som båda har ett förflutet i Allan Ladds.

– Vi släpper en samlingsplatta den 1 maj och har releasefest på RAW i Eskilstuna, berättar Anders Bergström.

09.55 Tack för idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".