Ramslök, champinjoner och skärbönor i smör

När ramslöken tillagas smakar den nästan lite torkad shiitake, så där svavligt, vitlökigt. Perfekt till de lite mesigare champinjonerna.

Ungarna älskade det. Jag hade tänkt smaksätta majon till de fina räkorna med rå finstrimlad ramslök också men det glömde jag! Om ni inte får tag på ramslök tycker jag att ni ska testa med en något mindre mängd löktrav som säkert börjar titta fram i trädgårdarna nu.

Portioner: 4
Tid: 15 minuter

* 300 g skärbönor eller andra gröna bönor
* 250 g små skogschampinjoner
* 150 g ramslök
* salt
* mycket smör till stekning

1. Skär skärbönorna i munsbitar. Sjud bitarna precis mjuka i lättsaltat vatten. Låt ånga av i durkslag.

2. Skär under tiden champinjonerna i kvartar och fräs dem i smör.

3. Skär ramslöken i tre delar. Vänd ner den och stek sakta under omrörning någon minut eller två tills den slaknat. Vänd ner bönorna. Salta lätt. Det behövs ingen peppar.

Receptmakare: Johan Swanljung, Lisa Förare Winbladh

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".