1 av 11
2 av 11
3 av 11
4 av 11
5 av 11
6 av 11
7 av 11
8 av 11
9 av 11
10 av 11
11 av 11

Sörmlands charmigaste djur

Vilket är Sörmlands charmigaste djur?

Rösta genom att skriva djurets namn och skicka till:
morronskiftet@sr.se
MMS: 72250 p4sörm

Eller ring: 016-16 16 16

Naken
Hund (Chinjack)
Ålder: 1 år

Hunden Naken heter Naken för att han föddes naken och grå som en julkorv. Hans pappa är en chinesnakenhund och hans mamma jack russel. Naken älskar att sola och ligga på rygg. Beviset är att han är nu är solbränd på magen, som är just naken. Naken är också mycket social av sig och tror att han äger hästarna på gården, fastän han inte är mycket större än en hästhov. Han är Sörmlands charmigaste djur för att han dessutom kan trick som skutt med skruv, dansa och gråta.

-----

Knatte, Fnatte och Tjatte (har Katarina döpt dom til)
Änder
Ålder: okänd

Det här är and-trion som gått sin egen väg och lämnat sina kamrater vid ån. Nyköpingsänderna solar gärna vid ett gathörn på Östra Storgatan, Nyköpingsborna får helt enkelt se sig för - Knatte, Fnatte och Tjatte flyttar ogärna på sig. På vintern har änderna även synts fönstershoppa nere på väster. Kanske är Nyköpings stadsänder Sörmlands charmigaste djur!

-----

Hibiskus
Häst (svenskt halvblod)
Ålder: 12 år

Hibiskus har ett gripande levnadsöde bakom sig. Han är en duktig hopphäst som numera bor på Ramsta gård norr om Nyköping. Det var Hibiskus charmiga personlighet som gjorde att ägaren Jannica räddade honom från slakt för ett par år sedan. Hibiskus är nämligen en ganska så folkilsk häst som anser att anfall är bästa försvar. Han har också blivit illa behandlad under en tid på Irland, vilket gjort honom ännu mer osäker. Jannica anser att Hibuskus är Sörmlands charmigaste djur eftersom hans, trots sitt förflutna, är en fantastisk hopphäst med både mod, teknik, styrka och hjärta och dessutom är väldigt personlig mot de människor han vågar lita på.

-----

Apollo
Häst (Varmblodstravare)
Ålder: 21 år 

Apollo är hästen som aldrig skulle göra en fluga förnär. Han går på sommaren hemma på tomten med någon av sina tjejer och är väldigt nyfiken på allt, gärna med när ”Husse” mekar med bilen inne i verkstaden eller när familjen tar en fika på verandan. Kommer ”Matte” hem med bakluckan fylld av matkassar är Apollo den som först ska gå igenom och se ifall det kan tänkas att Matte har köpt något gott och ätbart. Finns något sådant gör han ”Vacker Tass” för att tigga till sig en smakbit.

-----

Pondus
Hund (Flatcoated Retriver)
Ålder: 4 år.

Pondus är den charmiga hunden som gärna tar med sin kudde till dagis. Eftersom matte arbetar på Pondus dagis så har han en tendens att göra allt för att ingen annan hund ska få hennes uppmärksamhet, till exempel bita i inredningen... Därför föredrar Pondus att hålla till i bilen på dagis parkering. Men Pondus är i alla fall Sörmlands charmigaste djur, enligt matte!

-----

Spirit
Hund (Cocker spaniel)
Ålder: 5 år

Spirit är den pratglada hunden som gärna vill pussas och bli buren. Spirit kan också yla på ett alldeles speciellt och tårgripande sätt. Gosig, glad och alldeles bedårade söt gör denna cocker spaniel-herre till Sörmlands charmigaste djur, enligt matte!

-----

Plexus
Katt
Ålder: 3 år

Plexus är en kaxig liten katt som bor på gården Karlslund norr om Nyköping. Plexus busar gärna med de andra djuren på gården, speciellt hunden Yatzie.

-----

Yatzie
Hund (Tibetansk Terrier)
Ålder: 10 år

Yatzie är en bestämd men väldigt snäll dam. Yatzies ägare tycker att hon är Sörmlands Charmigaste djur därför att hon alltid är så snäll mot de andra djuren på gården (även hönsen) och alla människor. Att hoppa upp på höga stenar i skogen är det roligaste hon vet. Hemma vaktar hon gården varnar om något händer, när tex.tupparna bråkar med varandra brukar hon gå emellan.

-----

Mirre och Murre
Katt
Ålder: 11 månader

Syskonen Mirre och Murre kommer från Björnlunda och är Ann-Maries första djur på nya gården. Mirre är en riktig liten tuffing som gärna jagar den blyga Murre. Mirre jagar gärna råttor och det är duktigt, tycker Ann-Marie. Lika duktigt var det inte att ha ner fönsterbelysningen i köket. Att dressera katterna har nämligen visat sig vara svårt och eftersom de hoppar runt i hela köket så äter Ann-Marie numera i matsalen... Men de är så gulliga och söta så de bör ändå bli Sörmlands charmigaste djur, tycker matte.

-----

Zilly
Hund (Fransk bulldog)
Ålder: 8 år

Zilly beskrivs som hunddagisets största diva. Zilly har bestämt att den blå soffan är hennes och där ligger hon ifred från de andra hundarna. Zilly föredrar att ta det lugnt och tittar inte upp förrän det är dags för fotografering. Då vill hon gärna vara med eftersom Zilly själv anser att hon inte bara är dagis, utan hela Sörmlands, charmigaste djur!

-----

Mio
Hund (Stor pudel)
Ålder: 2 år

Det är inte bara frisyren och de fina tofsarna som gör Mio till Sörmlands charmigaste djur. Mio kan också skratta och le med munnen, berättar matte. Men Mio vill inte le mot kameran, däremot pussas han gärna (eller hånglar som matte säger) eftersom han är så gosig och charmig - rentav Sörmlands charmigaste djur!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".