1 av 8
Mattias Konnebäck, Göran Gabrielsson, Rachel Mohlin och Erik Blix. Foto: Johan Ljungström /SR
2 av 8
3 av 8
Leif Åbrink berättar om sina favoritprogram på TV medan han går till jobbet i Nyköping
4 av 8
Avgörande Semifinal Sävehof - GUIF Mattias Zachrisson överlistar Sävehofs målvakt Thomas Forsberg. FOTO Adam Ihse / Scanpix
5 av 8
Tre Kronor efter 1-0-målet i den viktiga matchen mot Schweiz. Foto: Anja Niedringhaus /Scanpix
6 av 8
Harald Treutiger, laddar upp ön Mabul i Malaysia, inför inspelningar av Exedition Robinsson. Foto: Jack Mikrut / Scanpix
7 av 8
8 av 8
Kjell Nordeman, Anders Larsson och Alf Larsson i Vrå fornby

Måndag 4 maj 2009

Äntligen måndag! Nu har vi gått och väntat en hel helg utan Morronskiftet. Nu är det ny vecka och temat är TV. Idag hör du Harald Treutiger om sin tid på TV och så förstås Anders Ankan Parmström som snackar hockey. Självklart kommenterar vi det faktum att Guif gick vidare till handbollsfinalen i Globen.

I studion och bloggen finns den här morgon Jonas Carnesten och ute i Sörmland finns Katarina Larsson.

06.15 Margareta Sandeberg från Eskilstuna fyller idag 70 år. Hon och maken har flytt till Göteborg för att fira födelsedagen.

– Vi har bara passerat Göteborg några gånger så nu ska det bli roligt att få se mer av den här staden, sa Margareta.

06.40 Katarina träffar Leif Åbrink i Nyköping. De pratar om TV-program.

06.50 Det regnar den här morgonen och det ska bli mulet i eftermiddag.

– Vi går mot en regnig vecka, säger Anna Österman från SMHI.

07.15 Guifs handbollsherrar är klara för SM-finalen i Globen på lördag efter en bragdartad seger mot Sävehof på bortaplan. Guif vann med 22-20.

07.40 Anders Ankan Parmström och jag snackar ishockey. Sverige är nu klara för kvartsfinalen.

08.15 Cecília Karlsson från Mariefred är en av finalisterna i tävlingen Svensktoppen nästa. Idag gästar hon studion och berättar om uppväxten i Kiruna och arbetet inom äldreomsorgen i Mariefred.

08.40 Harald Treutiger har jobbat i media sedan 25 år med publika framgångar som 24 Karat och Expedition: Robinson. Han var också programledare för den svenska Melodifestivalen och den europeiska Eurovision Song Contest tidigt 90-tal. Här berättar han om när han hamnade i medias fokus som den förste programledaren för Expedition Robinsson och när han började som reporter på Sydnytt ....

09.10 Humor och satir med Public service från programmet Godmorgon världen i P1.

09.40 Katarina har åkt till stenåldersbyn Vrå utanför Katrineholm som riskerar att försvinna. Föreningen Vråfolket har för få aktiva medlemmar för att kunna driva forbyn vidare, enligt Anders Larsson och Alf Larsson i styrelsen.

På plats i Vrå finns också Kjell Nordeman från Skogsstyrelsen som fått reda på att stenåldersbyn är i fara. Han har åkt dit med några arbetare för att rusta upp platsen och han säger att han har pratat med flera personer som kan tänka sig att engagera sig i föreningen. Hur det blir med Vrås framtid återstår alltså att se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".