Tisdag 5 maj 2009

Idag kommer Susanne Alfvengren till programmet och sjunger och spelar. Mr Handboll (Claes Hellgren) analyserar varför Guif och Alingsås spelar final på lördag och så fortsätter vi att prata om TV den här veckan.

I studion och bloggen finns den här morgonen Jonas Carnesten och ute i Sörmland finns Katarina Larsson.

06.15 Idag var det ingen väckning. Istället passar jag på att dela med mig av några saker som hände i programmet igår. Jag pratade ju med Harald Treutiger och han berättade bland annat om all uppståndelse kring de första programmet av Expedition Robinsson.

– Jag tog illa vid mig av all kritik mot mig som person, berättade Harald Treutiger.

06.40 Katarina Larsson ger sig ut i Nyköping denna morgon i jakt på kommentarer om TV-tittande och hon möter Yvonne Klang som är på väg till jobbet. Yvonne gillar naturprogram och deckare.

– Jag vill ha mer program som man kan lära sig något av, sa Yvonne Klang.

06.50 Högtrycket är som bortblåst och istället är det ostadigt väder att vänta den här veckan. Igår regnade det i Sörmland och det är mer regn att vänta idag och under veckan.

– Just nu ligger regnvädret över Vingåker men är på väg mot Eskilstuna och Flen, berättade Lisa Frost från SMHI.

07.15 På lördag är det handbollsfinaler i Globen och Guif möter Alingsås. Inte många trodde på Guif innan säsongen började. Claes Hellgren har både spelat och tränat Guif och har fortfarande sitt hjärta i Guif.

– Lagets unga spelare har ju utvecklats enormt den här säsongen och jag tror att Guif vinner på lördag, sa Claes Hellgren.

07.40 I oktober fyller Gunnar Ström 79 år. Han cyklar flera mil varje dag och så spelar han bowling, men det är skridskosporten som ligger honom varmast om hjärtat. Han har deltagit i flera OS, EM och VM-tävlingar.

Idag tränar han ungdomar på Isstadion i Eskilstuna, en arena som han själv har varit med och byggt. Gunnar är övertygad om att det är idrotten som håller honom ung i sinnet, frisk och stark.

08.10 Dagens tävling blir Påsen. Den brukar ju vara på måndagar men igår hann vi inte med tävlingen så det får bli idag istället.

Ledtråd: Något för den med gröna

Morgan Andersson från Nyköping listar ut att det är en sekatör som finns i påsen och han får förstås den och några biljetter till Svensktoppen nästa den 23 maj i Parken Zoo.

08.40 Mariefredsbaserade 5th Sonic Brigade bildades 2007 av sångaren Marcus Öhrn och gitarristen Richard Evenlind och består av en hel hög erfarna musiker.

Marcus själv till exempel har spelat i Noice, Richard i Criss 99 och trummisen Henry Ranta har spelat i Soilwork. Med är också basisten Peter Samuelsson som parallellt spelar i Barbados. 5th Sonic Brigade har släppt tre stycken singlar och den 24:e april var det dags att släppa debutalbumet.

09.10 Susanne Alfvengren gästar studion och sjunger två låtar i vår stora studio. I våras var hon med i Melodifestivalen med låten Du är älskad där du går.

I år firar hon 25 år som artist för det var 1984 som hon fick sitt genombrott med låten När vi rör varann.

– Det har varit både toppar och dalar i karriären, berättade Susanne. Kändisskapet har inte alltid varit så roligt.