Barn från Lundbyskolan repeterar inför ett framföra av en musikal. Foto: Katarina Larsson/SR Sörmland

Måndag 11 maj 2009

Den här veckan har vi mat som tema i Morronskiftet. 

I studion den här morgonen Susanne Lindkvist Eriksson

06.00 -07.00  Full av energi är det dags att sparka igång en ny vecka med Morronskiftet. Den här morgonen så hade jag ingen att väcka!? Lena Larsson ringde in och tyckte jag skulle väcka Annica Kristensen som i helgen vann en silvermedalj i kvartettsång i Västerås. En mycket pigg och glad Annica svarade i telefonen när jag ringde, hon hade inte riktigt fattat att kvartetten Off the record knep hem silvret. 

Repetitionerna pågår för fullt i Moskva inför finalen på lördag den 16 maj. Innan dess är det två semifinaler, tisdag och torsdag och efter tisdagens semi vet vi om Malena Ernman är med och tävlar också i finalen. Det handlar förstås om Eurovision song contest i Moskva. Carolina Norén fick sig en pratstund med Sveriges hopp Malena Ernman.

07.00-08.00  Katarina Larsson är redo för en ny vecka där hon som vanligt åker runt i länet med sin sändarbil. Vi pratar om veckans tema som är mat. Katarina berättar att hon inte ätit frukost än fast klockan är 07.30 hm! Själv så har jag redan ätit två frukostar. Vi (Anders  ”Ankan” Parmström) sammanfattar Hockey VM . Börje Eriksson i Katrineholm var det som vann tävlingen denna måndag. Innehållet i ”Påsen” var säkerhetsnålar.

08.00-09.00 Gäster i studion är alltid trevligt och i synnerhet när det är ” Silver killar”. Janne Ekman tränare i Guif och Tomas Tverin, spelare. Vi pratar om känslor och tankar som farit genom huvudet efter SM-finalen i Globen i lördags då Guif förlorade mot Alingsås. Katarina tittade in till Pingstkyrkan i Eskilstuna där ca 60 elever från Lundbyskolan repeterade för att framföra en musikal.

10.00 Tack och hej vi hörs imorgon/sus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".