Tomatsalsa med aprikos

Fantastiskt gott till friterat eller panerat. Oavsett om det är ljust kött eller fisk. Eller varför inte i all enkelhet doppa majschips i salsan? Använd inte mjöliga vintertomater. Det är faktiskt bättre med hela konserverade. Blötlägg aprikoserna i lite äppeljuice ett par timmar om de är torra.

* 2 smakrika fasta tomater
* 6 halvtorkade aprikoser
* 2 tsk pressad citron
* ½ msk finhackat eller zestat citronskal
* 2-3 tsk ljust muscovadosocker eller farinsocker
* ½ dl finskuren salladslök, bara det gröna
* 6 droppar fisksås
* 1 rejäl nypa salt
* lite mer pyttefinhackad habanero eller habanerosås än du tror

1. Hacka tomaterna fint. Hacka aprikoserna ännu finare, så fint du någonsin kan. Blanda alla ingredienser. Låt stå och samla smak minst en kvart.

2. Smaka av. Lite mer fisksås eller citron kanske?

Recept: Lisa Förare Winbladh

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".