Sidfläsk på pinne med ingefärsglaze

Fläskfäbless verkar ligga i släkten. Det här goda spetten är komponerade av min faster. Kanske får du lust att grilla lite mitt på dagen en sådan här underbart solig helg? Annars kan du laga till spetten i ugnen. Sval öl passar till. Jag gillar belgiska öl av mustigare typ. Champagne eller riktigt torr cider är tänkbara alternativ.

Portioner: 8

Tid: 20 minuter

* 400 g rimmat sidfläsk i skivor
* träspett * Glaze:
* 2 msk flytande honung
* 1 msk neutral olja
* 1 msk ljus soja
* 2 tsk riven ingefära
* 1 tsk sambal oelek

1. Lägg spetten i blöt i minst 10 minuter. Blanda till marinaden. Skär bort ev svål från sidfläsket, inte fettet utan bara den hårda ytterkanten. Trä upp fläskskivorna på speten och pensla med glaze.

2. Grilla spetten på grill på svag värme eller i ugn 200°C, ca 10minuter. Pensla med marinaden flera gånger under tiden till de får fin färg och knäckig konsistens.

Servera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".