Måndag 25 maj 2009

Den här veckan i Morronskiftet ska vi prata om 80-talet. Kläder, mode, musik, händelser, ja vi ska under veckan försöka ta pulsen på 80-talet. Idag ska vi bland annat prata om modet, tycker du själv att kläderna och frisyrerna var fina? Du kommer också få höra hur det gick i lördags när länsfinalen i Svensktoppen nästa avgjordes. Och så ska vi tävla och självklart också höra lite humor och satir från Public Service-gänget.

Idag är det jag, Fredrik Lorenzoni, som håller dig sällskap hela morgonen fram till klockan tio. Fortfarande lite förkyld, men med gott sällskap från just dig som lyssnar och en tiotusen koppar kaffe så ska det nog gå riktigt bra. Godmorgon!

06.10 - Är lite rosslig, men nu är man igång igen. Härligt! Undrar vem jag ska väcka idag? Bäst att be om tips från någon som lyssnar.

06.20 - Ringer och tar en pratstund med Vera Johansson i Flen som fyller 40 år idag. Det blev ingen väckning, men ganska nyvaken var hon allt ändå. Dessutom ledig från jobbet på Hemtjänsten. Men ett grattis fick hon från både mig och alla hennes jobbarkompisar. Grattis!

06.44 - Katarina Larsson har varit ute och pratar med folk i Nyköping om vad 80-talet betyder för dom. Och då undrar jag såklart, vad betyder 80-talet för dig? Vad tänker du på när man pratar 80-tal? Kläder? Musik? Nån speciell händelse? Hör av dig hit, ring vår telefonsvarare: 016-16 16 16

06.52 - Dags för en väderprognos med Johan Lundgren, eller var det Jonas Höglund? Hm, det är inte alltid så lätt med namn. Men soligt blir det i alla fall idag.

07.12 - Ringer och pratar med fåruppfödaren, Elin Beckman, som fått närmare 20 djur rivna av vargen för några dagar sen. Det var en upprörd och känslosam Elin som berättade vilken syn som mötte henne i fredags när hon kom till hagen i Bettna där fåren fanns.

07.39 - Dags att tävla. Påsentävlingen handlar det om och du ska helt enkelt lista ut vad jag har lagt i påsen genom att ställa tre frågor till mig. Och jag svarar bara ja, eller nej. Ring hit på telefon: 016-17 54 00

Ledtrådar:

  • Bra att ha
  • Många har det nog hemma
  • Grillningen blir en fröjd
  • Funkar bäst blött, men slicka inte på det

Svar: Ett paket tvålull

08.11 - I lördags avgjordes länsfinalen av Sveriges Radios musiktävling ”Svensktoppen nästa”. Och det blev publikfavoriterna från Eskilstuna, GK Monarken, som vann när det hela avgjordes på Parken Zoo i lördags. Malin Marcko smög omkring bakom scenen och tog pulsen på artisterna inför länsfinalen.

Hör också om hur juryn resonerade när dom skulle välja ut en vinnare i länsfinalen.

08.42 - Vi snackar ju 80-tal i Morronskiftet den här veckan och det vore ju konstigt om man inte skulle prata mode då, eller hur? Jag ringer upp Lotta Ahlvar, vd för Svenska Moderådet, och det verkar som om 80-talsmodet redan är här!

09.10 - Dags för lite humor och satir med Public Service-gänget. Håll till godo!

09.40 - Nu ska du få höra lite skön 80-talsmusik. Under veckan som går får du varje dag höra tre låtar som är ihopmixade och kanske ger dig lite nostalgi från förr.

Idag bjuder vi på följande låtar och artister:

  • ”Purple rain” med Prince
  • ”There must be an angel” med Eurythmics
  • ”Listen to your heart” med Roxette

Vilken är din favoritlåt från 80-talet? Mejla hit: morronskiftet@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista