Måndag 1 juni 2009

Äntligen juni och det känns som sommar i luften. Visserligen hotar SMHI med att det ska bli sämre väder i veckan men vad gör det när det är ljust både tidigt på morgonen och sent på kvällen. Den här veckan följer vi temat "Europa". Katarina Larsson håller till på Skavsta flygplats den här morgonen och talar med resenärer.

I bloggen finns Jonas Carnesten och ute i Sörmland finns Katarina Larsson.

06.15 Idag är det ingen väckning. Istället efterlyser jag nya korrar för den här veckan. Vi har ju ett europatema den här veckan och det vore ju kul att prata med någon som valt att bo i ett annat land den här veckan.


06.22 Svenske Robin Söderling svarade för en dunderskräll och slog ut storfavoriten Rafael Nadal ur Franska Öppna. Grattis!


06.40 Rökare som vill ha vissa försäkringar hos bolaget Skandia kommer att få betala upp till 50 procent mer i försäkringspremie. Pengarna ska användas till att på sikt sänka premierna för ickerökare, enligt företrädare för Skandia. Är det rätt elller fel!

06.50 Idag är det sista dagen för högtrycket över Sörmland. Imorgon sjunker temperaturen med cirka 10 grader och det kommer att hålla i sig de närmaste tio dagarna.

– Ja, vi ser inget nytt högtryck, berättade Jonas Höglund från SMHI.


07.15 Katarina Larsson möter Rodrigo som tillsammans med delar av släkten ska resa till Italien.

07.40 Måndagar innebär tävlingen Påsen. Grattis till Christer från Katrineholm som listade ut att det var synålar i påsen. Christer kör långtradare och har nyss lossat 10 ton mjölk i Katrineholm.


08.15
Strängnäs Montessoriskola föll med flaggan i topp när de förlorade semifinalen i Vi i femman i SVT.

– Vi var på Gröna Lund i lördags och firade att vi gått så långt i tävlingen, berättade Sara.


08.40
Katarina träffar David Mc Greevy på Skavsta som arbetar vid incheckningen. David är född i England och kan se på passagerarna varifrån de kommer och vart de ska åka. I alla fall nästan alltid.

09.45 Guifmålvakten Daniel Johansson gör landslagsbedut. Johansson är med i truppen som reser till Turkiet i mitten av juni.  Han ska få sällskap där av lagkompisen Mathias Zackrisson.

– Det här är det största som hänt i karriären, berättade Daniel i programmet.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista