1 av 4
Trädgårdsarbete vid Nynäs slott. Foto: Katarina Larsson / SR Sörmland
2 av 4
Frihetsgudinnan i New York. Foto: Björn Larsson Ask/Scanpix
3 av 4
4 av 4

Tisdag 9 juni 2009

Vi fortsätter prata om vatten den här veckan och idag ska Katarina Larsson ge sig ut på vattnet. Hon ska få prova på att åka vattenskidor! Du hör också vår sommarföljetong, novellsamlingen Pappersväggar, av John Aijvide Lindqvist. Vi ska besöka en trädgård som får dig att stressa ner och så ska det handla om medicinsk yoga i vår programserie klara, färdiga, gå.

Fredrik Lorenzoni och Katarina Larsson håller dig sällskap idag fram till klockan tio. Godmorgon!

06.15 - Ringer och tar ett snack med en ganska morgontrött Lena Larsson Westerlund i Dunker. Lena fyller 49 år idag och jobbar som lärare på Dunkers skola. Gillar att pyssla och har enligt uppgift tvingat hela släkten att tova ett tema på påsken under det gemensamma påskfirandet! Grattis från VBS, världens bästa syster aka Birgitta.

06.33 - Lyssnar av telefonsvararen och där har storebror Simon ringt och vill att vi ska ringa och väcka hans lillasyster Agnes Gindemo i Ärla. Hon ska nämligen åka till New York idag. Första gången hon ger sig ut i världen ensam, utan föräldrarna. Funderar en sekund och bestämmer mig sen för att ringa och prata lite med Agnes.


06.40
- Tjoho! Jag fick tag på henne. Och medan musiken fortfarande spelar så hör jag Agnes Gindemo säga hej då till föräldrarna och sen knalla ut genom dörren. Resan mot New York har börjat. Hon tog studenten i lördags och nu drar hon iväg med hela livet framför sig. Avundsjuk? Jag?

06.53 - En mulen dag men uppehåll och bara svaga vindar. Det är vad vi får räkna med idag enligt Anna Österman på SMHI.

07.15 - Katarina Larsson är nog lite nervös just nu. Hon ska nämligen prova på att åka vattenskidor för första gången idag. Och det verkar inte vara speciellt varmt i vattnet heller.


07.39
- Nu tar vi och slappnar av och stressar ner litegrann genom att lyssna på Katarina Larsson när hon vandrar runt i en nyöppnad rehabiliteringsträdgård - en plats där stressade människor kan få hjälp att hitta tillbaka till livet genom bland annat trädgårdsarbete, skapande aktiviteter och samvaro med andra. Vi beger oss till Nynäs mellan Nyköping och Trosa.


08.13 - Nu ska det handla om medicinsk yoga i vår programserie klara, färdiga, gå. Kerstin Svensson har bland annat hängt med på ett träningspass.

08.39 - Så var det dags! Katarina är på plats vid Tunsättersjön utanför Nyköping och ska, tillsammans med Robert Gustafson och Klas Österlund från Nyköpings VSK, försöka åka vattenskidor för första gången!
09.09 - Nu är det dags för andra delen i vår sommarföljetong, novellsamlingen Pappersväggar, skriven av skräckförfattaren John Aijvide Lindqvist. Dom nio novellerna är inlästa av författaren själv. Den första novellen heter Gräns och handlar om Tina, en tullkontrollant som äger en mystisk förmåga att se vad andra människor döljer.

09.40 - Barnradiodags igen. Tindra Trassel ska på kollo, eller?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".