Onsdag 8 juli 2009

Idag möter du Miljöpartiets förre språkrör Birger Schlaug i programmet. Kerstin Svenson har träffat honom i hängmattan hemma i Vingåker.
Ikväll samlas spelsugna folkmusiker på Sörmlandsgården i Eskilstuna för årets spelstuga.

I bloggen och studion finns Jonas Carnesten.

06.15 Jesus bad mig skriva den här boken. Så inleder Birger Schlaug sin bok "Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac" om Elvis Presley. Kanske berättar han om den när han möter Kersin Svenson i hängmattan efter klockan åtta idag.

07.15 Dagen börjar med sol men sen kommer regnskurarna och kanske till och med lite åska och åskskurar. Termometern kommer att visa någonstans mellan 18 och 22 grader.

– Jag är ledsen om jag är lite av en glädjedödare men morgonsolen kommer att ersättas av regnskurar, berättar Linnea Rehn från SMHI.

08.10 Birger Schlaug ligger vanligtvis inte och vilar i en hängmatta. När han känner för att koppla av klipper han gräset, påtar i jorden eller så snickrar han. Han bor tillsammans med sin hustru i ett vackert hus i Byle strax utanför Vingåker. Att han hamnade där var en ren slump.

08.45 Ikväll är det Spelstuga i Eskilstuna. Ett 20-tal spelmän brukar samlas vid Sörmlandsgården för att spela tillsammans. Alla är välkomna och Beryll Grandell hoppas att ovädret håller sig borta.

08.58 Tack och hej för idag. Imorgon är jag tillbaka igen.