Fredag 10 juli 2009

Trosa och Tullgarn kan bli ett internationellt storcentrum för klassiska segelbåtar, med en egen SM-tävling. Olle Appelberg vill att Trosa blir ett internationellt storcentrum för klassiska segelbåtar!
Så tävlar vi i kunskap om Sverige och besöker SM för islandshästar.

I bloggen och studion finns Jonas Carnesten.

07.45 Henrik bor i Jäder och idag fyller han 16 år. Hans familj vill att jag ringer och väcker honom och visst fixar vi till det. I gengäld tvingar jag familjen att sjunga i direktsändning.


07.50
Gamle skridskokungen Tomas Gustafson har anmält sig till Vansbrosimningen i helgen. Undrar om han då tar sig vatten över huvudet eller om det är ett bevis på att han hamnat lite under isen ...

07.15 Gårdagens regnväder har dragit norrut men kvar finns några regnskurar.

– Vi får räkna med ostadigt väder under helgen och i nästa vecka blir det både sol och regn, säger Jonas Höglund på SMHI.

En helt vanlig svensk sommar med andra ord.


07.40
 I hällande regn inledes igår SM för Islandshästar. Fram till på söndag ska 162 hästar göra upp om SM titlar i 14 grenar. Tävlingarna hålls ett stenkast från den sörmlänska gränsen - i Strömholm.

Sommartids reporter Samira Zayane trotsade ösregnet och slog sig ner på läktaren vid tävlingsbanan på Utnäslöt i Strömsholm. Där träffade hon Julia Lindmark och Linda Antonsson. Dom är båda 18 år och tävlar i SM.

08.15 Trosa kan bli ett internationellt storcentrum för klassiska segelbåtar. Olle Appelberg är initiativtagare till en nystartad stiftelse och han planerar redan för en egen SM-tävling.

– Vi måste få upp intresset för träbåtar, det är inte så mycket arbete som många tror, säger Appelberg.


08.40 "Sverigeresan" är tävlingen där det gäller att ha kunskaper om geografi och turistmål i Sverige. Rätt svar idag var: Tylösand. Gissade rätt gjorde: Barbro Jalkefors.

09.50 Igår var Joel och Andreas på väg i en taxi upp bland bergen söder om Samarkand. Deras tanke var att vandra i bergen några dagar men det blev andra planer. Området var avstängt av militären. Istället besökte de en bergsby och blev bjudna på middag hos en familj.

– Det var god mat men idag är Joel helt däckad och ligger på hotellet. Vår plan är nu att kurera Joel och sen turista i Samarkand, berättar Andreas Åsander.

09.59 Tack för idag och ha en trevlig helg!