Tisdag 14 juli 2009

Ett fint duggregn faller över Sörmland den här morgonen. Regnet liksom tvättar och polerar landskapet. Själv känner jag mig vattenkammad när jag kommer in på jobbet. Det är tisdag och mitt i sommaren.
Grattis till Victoria som idag fyller 32 år.

I studion och bloggen finns Jonas Carnesten.

Lyssnarbilder:

06.45 Tommy ligger och sover i sin husvagn på Öland. Idag fyller han 60 år och tänker fira med familjen nere på stranden.

07.15 Dagen började med duggregn och nu är det molnigt. Senare under dagen klarnar det upp och solen kommer fram. Temeperaturen runt 20 grader.

– Det blir klassiskt sommarväder, berättar Lisa Frost från SMHI.


07.40
 Det finns en plats där solen alltid skiner och vattnet alltid är varmt. I barndomens somrar existerar inte regn och rusk, där minns man bara solen och glädjen. För de 32 barn som är på sommarkollot Sågarsvedet i Ärla samlas barndomsminnen just nu. Det finns mycket att göra när man är på kollo.


08.10 Per Ericsson i Nyköping reste med inlandsbanan och ger en reserapport i radion. Har du något semesterresa som du vill berätta om så hör av dig till programmet.

08.40 Dags för årtalstävlingen! Vilket år kan det här vara?

Det här är ett av de där årtalen som alla kan. Och det beror inte på att Woody Allens exfru föds utan på något helt annat. Kanske det faktum att Birgit Cullberg får tvillingar och att Jarl Kulle får en syster. Och att penicillin-Flemming får Nobelpris. Ja, men det var ju en sak till, vad var det? Hm.

09.59 Tack och hej!