Onsdag 15 juli 2009

En underbar morgon med klarblå himmel, strålande solsken och dagg i gräset. Sörmland visar sig från sin bästa sida. Landshövding Bo Könberg är gäst i hängmattan idag hos Kerstin Svenson. Joel och Andreas reser vidare och har nu kommit till Turkmenistan. Så lär vi ut hur man får balans i sin kropp genom att dricka rätt sorts te.

I bloggen och studion finns Jonas Carnesten.

06.10 Solen skiner och det ser ut att bli en underbar dag. Grattis alla som har semester.

06.40 Helen Law Lundgren bor utanför Mariefred och hon jobbar med att få folk att dricka rätt sorts te. Dricker man rätt sorts te så får man balans i kroppen, menar hon.

07.15 Det soliga och varma vädret håller i sig hela veckan men på söndag så kommer det ett lågtryck som gör att det blir lite kallare och regn.


07.40
Det finns en plats som vi alla besöker. En plats vi tillbringar stor del av vår tid på. Trots det är det få som pratar om det. Det lite ofint att diskutera sina förehavande i detta rum. Men när Sommartids reporter gick till VVS museum i Katrineholm och träffade guiden Torsten Göransson så pratades det friskt om toaletter och andra ting som hör till.


08.10 1 januari 2006 tillträdde Bo Könberg tjänsten som landshövding för Sörmland. Han är, precis som alla landshövdingar, utsedd av regeringen. När han fick förfrågan var det inte svårt att tacka ja. I grunden är han stockholmare, men i dag bor han tillsammans med hustrun Anita i landshövdingsvillan i Nyköping. Sedan mitten av 70-talet är paret sommarsörmlänningar, de har en stuga i Stallarholmen och det är där Kerstin Svenson får tillfälle, att över en kopp kaffe, intervjua Bo Könberg.

08.40 Joel Hamberg och Andreas Åsander reser runt i Uzbekistan och Turkmenistan. Igår tog de sig med lite problem över gränsen till Turkmenistan. De sitter i en taxi och ser bergen i Iran på sin ena sida.

– Vi har 45 grader varmt och det tar hårt på kroppen. Vi dricker flera liter per dag och ändå är vi törstiga, berättade Joel och Andreas.