Onsdag 22 juli 2009

Pettson, Findus och Gösta Linderholm - du får möta många kända namn i dagens Morronskift. Dessutom ska vi höra hur  man laddar inför en seniorpicknick och tävla i en bak-och framvänd tävling.

Juliana Fritzhand sänder från studio ett i Eskilstuna denna morgon.

06.25 Sommartids reporter besökte igår Pettson och Findus på Julita gård. Och det var förstås grannen Gustavssons fel att det började regna mitt i allt ...

06.50 Tänk vad man kan lära sig av att ringa och väcka folk! Motorintresserade Tomas Axelsson, som fyller 50 år idag, berättade att den person som sitter i sidvagnen vid sidvagnsmotocross kallas "burkslav". "Burkslavens" uppgift är att parera svängarna och göra det så smidigt som möjligt för föraren att ta kurvorna ("burka").

07.20 Jo, du hörde rätt! Det blir sol i länet under dagen! Vi hoppas att Lisa Frost på SMHI har rätt.
Men eftersom det kan bli en och annan regnskur senare under dagen, kan det vara bra att kombinera sommarstassen med ett paraply.

07.40 Gösta Linderholm berättar om "trosornas krig" i Kerstin Svensons sommarporträttserie I hängmattan. Lyssna på hela intervjun här på webben eller ladda ner den till din mp3-spelare.

08.50 På Malmahed i Malmköping blir det seniorpicknick idag. Över 300 personer har föranmält sig till arrangemanget, men det går också bra att att bara dyka upp med en filt, kaffebröd och gott humör. Initiativtagaren Gunilla Fransson lovar att inte kolla leg, så även vi som inte kan beteckna oss som seniorer än är välkomna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".