Onsdag 12 augusti 2009

Idag tar vi reda på varför folk röker i Flen, vi ska tävla i kunskapsduellen, tävlingen där två lyssnare tävlar mot varandra. Vi ska också höra hur det går för Sommartids reporter när hon ska ge sig ut i någon slags gummiring bakom en supersnabb motorbåt. Vi möter Lotta Björe, fd landslagsryttare och numera expertkommentator på SVT i vår serie "I hängmattan" och så fortsätter såklart vår sommarföljetong, Pappersväggar, skriven av och uppläst av John Ajvide Lindqvist.

Idag är det jag, Fredrik Lorenzoni, som du hör i radion och läser i bloggen. Häng med mig fram till klockan tio. Godmorgon!

06.15 - Bläddrar lite i tidningarna och både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet skriver såklart en hel del om förlovningen mellan prinsessan Madeleine och hennes Jonas Bergström. När blir det bröllop? Kan prinsessan gifta sig före kronprinsessan Viktoria? Vem ska betala? Mycket ska redas ut nu och skvallerpressen gnuggar händerna. Men blir det för mycket? Vad tycker du? Ring till vår telefonsvarare: 016 16 16 16

06.40 - Ringer och väcker Anders Hansson från Strängnäs som fyller 60 år idag. Han har enligt uppgift åkt till Göteborg några dagar med familjen, men jag lyckas väcka honom ändå. Stort grattis från både mig och från ungdomarna på Solebo!

07.13 - Idag är det Alexandra Ohlsson på SMHI som bjuder på vädret. Och ta mig tusan om hon inte har några solglimtar med sig...

07.23 - Allt fler röker i Flen, både gamla och unga, något som oroar folkhälsoplaneraren på Flens kommun, Emelie Nisu.

07.38 - Programmet Sommartid har den senaste tiden blivit en slags arena för olika uppdrag. Programledare Pia Lindhe Rudolf fick uppdraget att röra vid Madonna under lördagens konsert på Ullevi. Ett uppdrag som hon missade med ett par decimeter och som hon ändå fick godkänt på tack vare tappert kämpande. Igår nådde uppdragen sin absoluta höjdpunkt när reporter Samira Zayane ramlade i sjön i direktsändning.08.12 - Det är dags för sommarens sista I hängmattan, där Kerstin Svenson i dag träffar Lotta Björe, fd landslagsryttare och numera expertkommentator på SVT.


08.31 - Äh, jag gör ett test idag och lägger ut frågorna i tävlingen innan tävlingen ens har startat. Kan ju bli kul att se och höra om någon har varit så smart att han eller hon varit inne och kollat på bloggen. Tjoho!

08.40 - Nu är det dags att tävla i kunskapsduellen, tävlingen där du som lyssnar möter en annan lyssnare. Jag ställer några frågor och det gäller bara att kunna rätt svar före motståndaren. Först med två rätt vinner.

Frågor:

  1. Hur ser Japans flagga ut? (Vit med stor röd boll i mitten.)
  2. Vad hette Hitlers hustru? (Eva Braun. Kanske hette hon Eva Braun-Hitler efter bröllopsdagen?)
  3. Under vilket årtionde föddes Strindberg? (1849, alltså 1840-talet.)
  4. Vilket år föddes den före detta friidrottaren, Linda Haglund? (1956)

08.50 - Det slutade med att två lastbilschaufförer med lika långa ... lastbilar slogs om priset. Hasse vann, men eftersom jag är så snäll så blev det tröstpris till Krister. Grattis och kör försiktigt!

09.10 - Dags nu för ännu ett avsnitt ur novellen "Sluthanteringen" skriven av och uppläst av skräckförfattaren, John Ajvide Lindqvist.

09.45 - Då var det dags för tävling med Ola och Nic igen. Förra veckans rätta svar var nyckelpiga, vilket är djuret som gömmer sig bland ledtrådarna idag?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista