1 av 5
Morgon på golfbanan i Nyköping. Foto: Katarina Larsson/SR Sörmland
2 av 5
Lisa Frost
3 av 5
4 av 5
Besättningen på rymdfärjan. Foto: Terry Renna/Scanpix
5 av 5
Det är lätt att hamna i en bunker. Foto: Katarina Larsson

Tisdag 25 augusti 2009

Idag är det tänkt att Christer Fuglesang ska ge sig upp i rymden för andra gången. Sven Grahn, Sveriges rymdnestor, är på plats vid uppskjutningen i Cape Canaveral och deltar i programmet.
Kerstin Svensson möter en annan äventyrare nämligen seglaren Fredrik Birgersson och Katarina Larsson slår ett slag för golf i dagens program.

I bloggen och studion finns Jonas Carnesten. Katarina Larsson är reporter någonstans ute i Sörmland. Välkomna!

06.16 Anders Apelgren från Eskilstuna fyller 50 år idag och han firar sin födelsedag i Turkiet.

--  För några dagar sen var det 50 grader varmt här men nu är det bara runt 30 grader, berättar Anders.

06.50 Solen skiner över Sörmland den här morgonen och det kommer att bli en solig dag. Temperaturen blir i eftermiddag mellan 20-24 grader.

– Vi kommer att få lite "varannandagsväder", imorgon blir det lite sämre och sen lite bättre och så lite sämre igen, säger Lisa Frost vid SMHI.


07.15
Idag hänger Katarina Larsson med på en golfrunda i Nyköping. Det är en pensionärsorganisation som arrangerar Riksgolf.

07.40 Fredrik Birgersson har levt sjöliv i 40 år och nu har han tagit med sig sonen Simon på en segeltur på Mälaren. Kerstin Svensson möter honom i sin serie "Klara färdiga gå".


08.15
 Rymdfärjan Discovery med Christer Fugelsang ombord kommer inte skjutas upp under morgonen i dag som planerat. Vädret vid Kennedy Space Center i Florida bedöms vara för osäkert. Nu kan rymdfärjan tidigast skjutas upp om ett dygn. Beslutet att vänta med uppskjutningen fattades bara några minuter före utsatt tid. 

08.45 Pfizers nya storsatsning i Strängnäs med en ny fabrik för tillverkning av biotekniska läkemedel invigs idag. Fabriken är en investering på 1,5 miljarder kronor och den blir, enligt företaget, Sveriges största fabrik för kommersiell tillverkning av bioteknologiska läkemedel. Där ska Pfizer bland annat tillverka tillväxthormonet Genotropin och Fragmin.


09.10 Katarina fortsätter sin golfrunda tillsammans med fyra av de tävlande i Riksgolfen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".