Torsdag 24 september 2009

Torsdag och idag startar bokmässan i Göteborg. För mig är det som att gå på det stora möbelvaruhuset under en lönehelg men undrar hur det känns för författarna.
Katarina Larsson besöker Kunskapsdagarna i Nyköping och så kan du vara med och lista vilken person som gömmer sig i tävlingen.

I bloggen och studion finns Jonas Carnesten. Reporter ute i Sörmland är Katarina Larsson.

Så här är det tänkt att programmet ska vara! Vill du lyssna på delar eller hela programmet så gör du det i vårt arkiv!

06.15 Väckning av jägaren Anders Olsson i Nyköping. Vi kollar om han putsat bössan och tränat ordentligt inför älgjakten.

06.50 Anna Österman från SMHI berättar om dagens väder och vädret de närmaste dagarna.
Idag börjar det med ganska klart väder men sen kommer molnen och till och med lite regn mitt på dagen. Till sena eftermiddagen så försvinner regnet österut och det klarnar upp och blir soligt igen. Termometern hamnar på mellan 10 och 13 mitt på dagen.

– Regnvädret ligger nu på morgonen över Värmland men rör sig snabbt österut och kommer till Sörmland vid lunch, berättar Anna Österman vid SMHI.

07.15 Katarina Larsson besöker Kunskapsdagarna i Nyköping.

07.45 Tävlingen Personen. Med hjälp av några ledtrådar gäller det att lista ut vilken person som döljer sig i tävlingen.

08.15 Lotta Finstorp (M) satsar på att ta sig in i riksdagen efter valet nästa år.

08.45 Mari Jungstedt är på väg till bokmässan i Göteborg och jag undrar om hon känner det som julafton eller "pest och pina".

– Det är som julafton men man känner sig som om man är mitt inne i en torktumlare under mässan och sen är man helt slut efteråt, berättade Mari Jungstedt.


09.15
Katarina Larsson besöker Kunskapsdagarna i Nyköping.

09.40 Det här händer i programmet Lunchtid.