Fredag 25 september 2009

Idag är det fullt upp i Morronskiftet vill jag lova. Vi hör om en ny deckare som handlar om grov organiserad brottslighet, vi låter två unga lyssnare slåss om en biobiljett i Utmaningen, tar på pulsen på Staffan Westerberg som är ute och turnerar med Vilse i pannkakan igen, Robert Gustavsson dyker upp, vi kollar in SM i Minne och så blir matlagning med Lisa Förare Winbladh.

Idag är det jag Fredrik Lorenzoni som skriver i bloggen och pratar i radion fram till klockan tio. Godmorgon!

06.15 - Jag ringer och väcker en 30-årig glad tjej som har sovande jour på jobbet. Hon bjöd på till och med på en Ronny och Ragge-historia! Grattis!

06.40 - Vi hör om en ny bok av Ulf Broberg och Peter Lundström. En deckare som handlar om grov organiserad brottslighet, förra boken handlade delvis om Eskilstuna, men nu är det mest fokus på Uppsala, därav namnet "Brytpunkt Uppsala". Jonas Carnesten träffade författarna för en pratstund.

06.50 - Kall start på morgonen men sen en ganska solig dag med uppehållsväder. Sensommarvädret håller också i sig under helgen, även om temperaturen inte blir så himla hög. Allt enligt Lisa Frost på SMHI:

07.14 - Dags för vår tävling för dig som är mellan 9 och 12 år gammal. Utmaningen är en kunskapstävling där det gäller att vara snabb och ha rätt svar.

07.40 - Just när vi trodde att det var över så dyker han upp igen... Staffan Westerberg turnerar runt med en ny version av det gamla kultförklarade barnprogrammet, "Vilse i pannkakan". Jag ringer upp mannen som gett en hel sjuttiotalsgeneration ångest och kollar vad han hittar på på scen.

08.11 - Jonas Carnesten har träffat komikern och skådespelaren Robert Gustafsson som är aktuell på flera sätt just nu. Han deltar flitigt i olika TV-program och dessutom så står han på Dramatens stora scen tillsammans med Killinggänget. Men det som kanske inte alla vet är att Robert är född i Katrineholm och att han började sin bana på Sveriges Radio.

08. 40 - I morgon hålls SM i minne i Göteborg. Och att träna upp minnet, det kan vem som helst göra, det är bara att lära sig rätt teknik. Hm, jag måste ha lärt mig fel teknik, för jag minns då inte ett dugg tycker jag. Jag slår i alla fall en signal till Minnesförbundets Ordförande Idriz Zogaj, som dessutom är den högst rankade svensken på världslistan.

09.12 - Nu ska vi prata mat med matnörden och matskribenten Lisa Förare Winbladh. Och idag blir det Viltfärsbiffar på speciellt sätt.