1 av 2
2 av 2
Ica spritsar en tårta under överinseende av den självutnämnda experten Jonas Carnesten. Foto: Katarina Larsson

Torsdag 15 oktober 2009

Idag sänder Urban Hedqvist Morronskiftet eftersom Jonas Carnesten och Ica Hermansson är på väg mot Nyköping för att hjälpa till med frukosten på ett konditori. Det är ännu ett uppdrag till förmån för Världens barn.

6.40 Hur beteer sig egentligen cyklister i trafiken? I nyheterna rapporterades att polisen startar en nationell kampanj riktad mot cyklister för att öka trafiksäkerheten. Många lyssnare ringde in och beskrev beteenden som de blir upprörda över. Här är ett intressant exempel!

7.15 Katarina tittar in och berättar om det uppdrag som hon, Jonas och Ica ska utföra senare under morgonen. Eftersom en konditor i Nyköping bidragit med hela 4000 kronor till Världens barn-insamlingen skulle de hjälpa till i köket med bakverk och smörgåstillverkning.

7.40 Vi knyter ihop morgonens snack om cyklisternas trafikbeteende. Polisen Anders Öresjö berättar att det vanligaste felet cyklister gör är att tvinga bilister att stanna för dem vid övergångsställen.

8.15 Tack vare ett generöst bidrag till förra veckans Världens Barn-insamling så fick konditorn Tomas Svensson i Nyköping besök av radio-trojkan Jonas Carnesten, Ika Hermansson och Katarina Larsson. Frågan är om han ångrade sig i efterhand? De gjorde i alla fall så gott de kunde med att åstadkomma fina tårtspritsningar och personliga mackor.

Och minsann om inte Katarina under sändningens gång fick sin egenhändigt dekorerade smörgås såld till Världens barn-priset 100 kronor!

9.12 Kjell Pettersson i Katrineholm vinner tävlingen "Vem är det". Han förstod att en person som lämnat ett stort arrangemang i marschtakt var den före detta förbundskaptenen för herrlandslaget i fotboll, Olle Nordin. Han var ju med om att förlora tre matcher i rad i Italien-VM 1990 med (marsch-)siffrorna 1-2, 1-2, 1-2.

9.50 Katarina, Jonas och Ica summerar sina insatser under morgonens Världens Barn-uppdrag på Princess Konditori i Nyköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".