Marinerade druvor

Druvor är notoriskt svårlagade, men det här receptet är en enkel höjdare. Servera till ljust kött med gräddsås eller en bit god paté. Eller med en bit kokt lax och creme fraiche smaksatt med grov senap. Det blir verkligen mycket godare om du skalar druvorna men ibland känns det som om livet är lite för kort.

250 g gröna druvor, gärna muskat
2 små schalottenlökar
2 msk ljus honung
1 1/2 -2 msk vitvinsvinäger, gärna chardonnay
1/2 tsk stött muskotblomma
6 korn kryddpeppar, stötta 5 korn svartpeppar, stötta
1/2 tsk salt

Skala druvorna om du är ambitiös. Halvera och kärna ur. Skala schalottenlöken och skär i lövtunna ringar. Lös upp honungen i vinägern. Vänd samman alla ingredienser och låt marinera min

Receptmakare: Lisa förare Winbladh

Portioner: 4 Tid: 20 minuter om du inte envisas med att skala druvornast en kvart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".