1 av 4
Kajsa Grytt är inte bara gitarrist. Foto: Lars Pehrsson/Scanpix
2 av 4
Upphittat på reningsverket
3 av 4
4 av 4
Katarina Larsson besöker reningsverket i Nyköping

Måndag 16 november 2009

Den här veckan pratar vi om obehagliga platser och Katarina har träffat några i Flen som berättar om platserna som de tycker är obehagliga.
Vi möter Kajsa Grytt som ju slog igenom på 80-talet i bandet Tant Strul och så konstaterar vi att Katarina luktar skit när hon besöker reningsverket i programmet.

I studion och bloggen finns Jonas Carnesten och Ica Hermansson. Reporter ute i Sörmland är Katarina Larsson.

06.15 Mia Walltin i Katrineholm fyller idag 30 år och hennes arbetskamrater vill att vi ska ringa och väcka henne den här morgonen. Mia jobbar inom hemtjänsten och trivs med jobbet.

– Vi är ett bra gäng och ibland kan det bli riktigt spralligt på jobbet, berättar Mia.


06.40
På 80-talet slog Kajsa Grytt igenom i punkbandet Tant Strul och bandet slutade 1985 men sedan dess har de uppstått ett par gånger. Idag kan hon titulera sig inte bara gitarrist utan också författare.

07.20 Jag börjar min dag på radion med att bli jämförd med en gås. Man tackar! Guif var under helgen i Wien och spelade match i cupvinnarcupen med stor framgång. Ett helt gäng supportrar var på plats och levde upp till Röda Havet-imagen. Idag ska vi få höra om obehagliga platser. Katarina som är vår mest effektiva medarbetare har redan frågat en massa människor vad de finner obehagligt, samtidigt som hon nu är på väg till reningsverket i Nyköping. Som hon själv uttryckte det:
- Ni snackar om att vi ska ut på en resa, och sen börjar ni snacka sol och moln. Jag skulle snarare säga att nu ska vi ner i skiten.
/Ica

07.45 Katarina var i Flen och fångade personer i farten för att fråga vad de tyckte var obehagliga platser. Hus där det hänt våldsamma saker, olarmade tunnlar, höga hus, slakterier är alla högt på listan. /Ica

08.20 Dagens påsentävling var inte alls så svår som vi trodde. Vi kläckte ledtråden att det inte kräver något syre och sen gick telefonen varm. Ficklampa och reflex var tidigt ute innan Lisbeth Karlsson i Västerljung ringde och utan att ens ställa några frågor gissade på batteridrivna ljus, vilket ju givetvis var helt rätt. /Ica

08.45 Katarina är omgiven av bassänger och ja, skit helt enkelt, och sänder tappert ett direktsänt reportage från reningsverket i Nyköping. Vi sitter tryggt i studion och fnissar åt hennes små ulkanden över doften som ligger omkring henne. /Ica


09.15 Public service bjuder på måndagshumor. Det är precis vad vi behöver i novembermörkret. Fast å andra sidan: utan vårt novemberväder hade ju inte sommaren uppskattats. /Jonas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".