Potatistortilla med kummin och ost

Tortillabröd är en smart genväg till lättlagad lyx. Har du bara kokta potatisar i kylen går det i ett nafs att svänga ihop den här rätten. Jag har lagat den med grovhackade vita bönor och kikärter från burk också med viss framgång. Kom bara ihåg att skölja bort burksamekn från bönorna i kallt vatten och sen klappa dem torra. Servera med en sallad som senapsmarinerade kikärter, tomatsallad, grönsallad eller en kålsallad. En bit gris eller lite rökt skinka passa också utmärkt till.

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 20 minuter

  • 1/2 tsk kummin
  • 2/3 tsk torkad grönpeppar
  • 6 potatisar, kokta och kalla
  • 2 dl (80 g) grovriven lagrad prästost eller cheddar
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 4 fullkornstortilla
  • Smör & rapsolja till stekning

Rosta kummin i torr panna på medelvärme tills de börjar dofta. Passa noga så att de inte bränns. Stöt dem i mortel tillsammans med grönpeppar. Riv potatisarna grovt på rivjärn. Blanda med kryddor, ost och crème fraiche. Smaka av med salt. Bred massan på 2 av tortillabröden. Lägg på locken, jämna til och pressa samman. Stek i teflonpanna med smör & rapsolja på båda sidor. Använd en tallrik så går det lättare att vända kakan. Om du är lite novis kan du skära kakan mitt itu innan du steker den. Skär upp i trekanter och servera bums.