1 av 3
Mattias Zachrisson i Guif. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
2 av 3
3 av 3
Sten Laurin

Måndag 14 december 2009

Idag öppnar vi lucka 14 i årets julkalender och dessutom startar vi vår julskola så att vi alla ska veta hur en riktigt jul ska firas när det väl är dags om tio dagar.
Vi tittar in på den lokala musiklistan Sörmland topp5 där det den här veckan avgörs hur listan ska se ut under flera veckor.

I studion och bloggen finns Jonas Carnesten och Ica Hermansson. Reporter är Katarina Larsson. Producent är Susanne Lindkvist Eriksson och musiken väljs av David Holm.

06.15 I fredags jobbade Kent Eriksson i Oxelösund sista dagen på SSAB efter 39 år på företaget. Nu behöver han inte gå upp lika tidigt när han ska motionera med vännerna innan han går till jobbet. Enligt jobbarkompisarna så är han duktig på att berätta fredagsfräckisar men så här dags så vill han inte berätta någon för radiolyssnarna.


06.40 Guif vann bortamatchen mot Skövde med 29-27 (15-11) i herrarnas elitserie. Mattias Zachrisson var som vanligt het i Skövde och gjorde elva mål.

Senast Guif var på besök i Skövde gjorde Mattias Zachrisson hela sexton mål och det verkar som om den kvicke kantspelaren trivs i Arenan i Skaraborg. I kvällens match var han strålande och slutade på elva mål.

– Det var riktigt skönt att det fick släppa både för mig och laget. Det var viktigt med fyra poäng nu när serien vände, säger Zachrisson.

06.45 Nu öppnar vi lucka 14 i årets julkalender och där hittar vi ett inneröra med fladdermöss, oj!

07.30 Yaaay! I helgen blev det seger för Eskiltunas volleydamer. Det innebar serieseger och ett jättekliv upp till tvåan. Jonas var på plats och menade på att om han varit coach hade han skrikit desto mer. Jag förstår honom, men vår coach är härdad. /Ica

07.45 Nu är det dags för Påsentävlingen! /Ica

07.55 Idag gick tävlingen riktigt snabbt. Åke Petersson är samtal nummer sex och nkäcker att det är skurvmejslar efter att han först gissat på en skruvdragare. Bästa gissningen idag var en diskmaskin. Den hade vart lätt att knyckla ner i en brevlåda. /Ica

08.20 Enligt Sten Laurin på SMHI ska vi få en vit jul. SMIHI har ju en förmåga att se vädret tio dagar framåt och eftersom det idag är 10 dagar till julafton tycker vi att det låter ypperligt att avslöja julaftonsvädret. Vi fick dock enbart höra att den 23:e december räknas bli riktigt kall. Jonas blir helt till sig och kallar honom vår egna lilla tomte. Det tog en halvtimme så dök följande bild upp:

08.50 I helgen var det ju stor demonstration i Köpenhamn, tiotusentals människor från hela världen samlades för att tåga för klimatet. Och syftet med den här demonstrationen var ju att sätta press på ledarna som sitter och förhandlar om hur det nya klimatavtalet ska se ut. Marty Birkestam från Eskilstuna var en av dom som tog sin ryggsäck och drog ner till Köpenhamn.

Hör hela inslaget här:

09.20 Humor med Public service på måndagen. I like! Och lite chokladkaffe med pepparkaka på det (Ja, Jonas fick också en pepparkaka, och en kopp capuccino). Man kan ha det sämre på jobbet. /Ica

09.50 Rösta på Sörmland topp fem. Det är ju årets sista. /Ica

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista