1 av 4
André Franke vid SMHI
2 av 4
3 av 4
Karin Lindström och Carolina Tyresson skottar snö i centrala Nyköping. Foto: Katarina Larsson/SR Sörmland
4 av 4
Katarina Larsson och Katarina Wahlström på väg genom Sörmland.

Onsdag 16 december 2009

Snön ligger nu som ett täcke över Sörmland och om SMHI håller vad de lovar så ska det bli en vit jul i år. Idag fortsätter vi julskolan så att det blir en julig jul. I studion får vi besök av Eskilstunarevyn som har premiär på nyårsafton.

I studion och bloggen finns Jonas Carnesten. Reporter är Katarina Larsson. Producent är Susanne Lindkvist Eriksson och musiken väljs av David Holm.

06.15 Ann-Louise Scheikl i Malmköping fyller 40 år idag och enligt dottern Lina så fyller hon tant. Vi enas i telefon om att hon har långt kvar till tant. Idag ska Ann-Louise vara ledig och ta en promenad i det snöiga vädret.

06.40 Snön faller fortfarande i södra delen av länet och flera ringer in och rapporterar hur mycket snö som fallit.

06.45 Nu öppnar vi lucka 16 i årets julkalender. Monseragenten Nelly Rapp med sin hund London ger sig ut på nya äventyr.


07.15 I varje gathörn finns det någon som skottar snö den här morgonen. Katarina Larsson träffar några glada snöskottare i centrala Nyköping som dessutom sjunger " Ja se det snöar...."

07.20 Det har snöat under natten och idag så drar snöovädret bort söderut. Det blir mitt på dagen mest mulet väder men uppehåll. Långsamt blir det också kallare och i eftermidag går det ner mot fem minusgrader.

– Det ser ut som om den här snön som har kommit får vara kvar fram till jul, berättar André Franke vid SMHI.

07.45 Dags för tävlingen Duellen. Andreas Eriksson från Eskilstuna tävlar mot Anders Larsson från Katrineholm och det blir en jämn kamp till en början. Anders från Katrineholm vinner dock tävlingen och kan gå runt idag och kalla sig för en vinnare.

08.15 I dagens "Julskola" misslyckas vår tomte Anders Hildemar Olsson bränna vid knäcken. Aj aj aj... Nåja, det är ju några dagar kvar till jul så kanske kan barnpanelen lära honom hur en riktig jul ska firas.

08.40 Nikos Doschoris har rötterna i Grekland, men bor sedan många år tillbaka i Sörmland. Men han har inte klippt banden till sitt hemland - tvärtom! Flera gånger om året reser han till Korinthområdet för att arbeta på familjens olivlund och hämta hem olivoljeprodukter som han säljer i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista