Torsdag 17 december 2009

Idag var det blåsigt och kallt när jag cyklade till jobbet, tur då att man får stå i studion i fyra timmar och värma sig tillsammans med bra musik och härliga kommentarer från dig som lyssnar. Vi ska tävla, idag får du lista ut vilken person som jag pratar om, och så ska vi lyssna vidare på vår julkalender där monsteragenten Nelly Rapp fortsätter sitt äventyr. Katarina åker till snökaoset i Oxelösund.

Idag är det jag, Fredrik Lorenzoni, som skriver i bloggen och pratar i radion. Katarina Larsson är också med under morgonen. Häng med oss fram till klockan tio och hör av dig om det är nåt du reagerar på eller bara vill få ur dig. Ring telefonsvararen när du vill! 016-16 16 16

06.11 - Idag var det kallt och blåsigt ute. Men rätt skönt att det äntligen kommit snö. Men då kommer ju min fråga, vad tycker du om snön? Jobbigt eller helt underbart? Och hur ser det ut där du befinner dig just nu? En toksnöig väg eller fint och plogat överallt? Hör av dig till vår telefonsvarare med en liten rapport. Ring 016-16 16 16

06.16 - Idag är det en 40-åring som ska väckas, men hon var redan vaken och hade dessutom hunnit gå en lång sväng med hunden. Lena Palm i Lista fick sig ett stort grattis från både mig och framför allt från "gubbarna och kärringarna" i Gillberga-Lista. Grattis!

06.45 - Nu fortsätter vår julkalender, Nelly Rapp, en gastkramande jul. Och idag är det lucka nummer 17 som ska öppnas.

07.22 - Det fortsätter vara en kall dag med snö även idag. Ett högtryck på gång in, men minusgraderna får vi räkna med ett tag framöver ändå. Lyssan på Hampus Sellman på SMHI i Sundsvall.

07. 45 - Katarina Larsson är i Oxelösund den här morgonen i snövädret och pratar med folk. Vad tycker du själv om vintern? Hör av dig till oss! 016-16 16 16


08.13
- Tillbaka i Oxelösund, Katarina har stannat en av dom som kämpar med att få bort snön så att bilister och gångtrafikanter kan ta sig fram. Leif kör en liten traktor och han tycker snön är sådär kul...


08.19
- Ajdå, nu blir Katarina haffad av kommunpolisen Stefan Tranemyr som både skickar med en julhälsning till alla Oxelösundsbor och samtidigt berättar lite om trafikläget.

08.40 - Dags att tävla. Kan du lista ut vem det är jag pratar om? Ring hit på telefon 016-17 54 00 såna fall! Först med rätt svar vinner. Här får du några ledtrådar:

  • Personen är militär men knappast någon kustjägare
  • Är så känd eller ökänd att han eller hon står som staty någonstans i landet

Svar: 91:an Karlsson


09.12
- Nu ska vi tillbaka till Oxelösund igen. Katarina Larsson har tagit sig in på Frösängs förskola och kollar vad barn och personal hittar på i snön.

09.45 - Moderaternas tunga namn i kommunpolitiken i Eskilstuna, kommunalrådet Iha Frykman ska lämna sin post. Varför då kan man ju undra? Jag ringer upp henne och kollar läget.