Chips med lyxsås

Chips med dipp kan så mycket mer än att vara förströelse framför teven. Med en lyxsås blir det här finemang till fördrinken, kanske på nyårsafton? Den räcker till många! Om man vill kan man rosta chipsen i ugn 175°C tills de blivit varma. Ett par minuter räcker.

10 portioner

200 g kallrökt lax, finhackad
4 dl mager kesella
1 1/2 dl vispgrädde
2-4 msk finriven pepparrot
1/2 tsk socker
1/2 dl finhackad gräslök

Till servering:
2 stora påsar lättsaltade lantchips eller rotsakschips

Gör så här:
Rör samman alla ingredienser och smaka av. Mer pepparrot? Mer socker? Jamen, ha i det då. Jag tycker inte att det behövs salt eftersom chipsen är salta, men du kanske tycker annorlunda och jag vill inte bråka.

Tid: Ett nafs

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista