1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Golfspelaren Tiger Woods. Foto: Andrew Brownbill/Scanpix
5 av 5
Micke Dahlgren Alf Fagerlund och Sven-Erik Strand. Foto: Katarina Larsson/SR Sörmland

Torsdag 7 januari 2010

Kylan biter sig fast i Sörmland och idag ställer vi oss frågan hur du klarar dig i kylan? Hör av dig och berätta dina bästa tips för att hålla dig varm. Vi blickar också tillbaka på året som gått och minns när vi samlade hundratals människor i Smörparken och sjöng allsång.

I studion och bloggen finns Jonas Carnesten. Katarina Larsson är reporter, Susanne Lindkvist Eriksson är procuent och Mats Hermansson väljer musiken under morgonen.

06.15 Mats och Angelica från Gnesta har rest till Thailand för att värma sig. Mamma Edith vill att jag ringer Mats som fyller 41 år idag. Jag lyckas istället ringa fel och hamnar hos Anki Eriksson i Sunborn i Dalarna. Anki är uppe och eldar i kakelugnen för att hålla värmen.

06.50 Inatt var det minus 40 grader vid Hemavan. Här i Sörmland har det inte varit lika kallt och det beror på att det ligger lite moln över länet som dämpar kylan. Idag på dagen blir det runt 10 minusgrader och molnigt.

– Det ser ut som att kylan dämpas något under nästa vecka men det blir fortsatt minusgrader, berättar Alexandra Olsson vid SMHI.


07.15 Doj-doj är tjock, smart och 122 år gammal. Med hjälp av sina kompisar Skäggmannen och Rosa Russin driver han sitt eget hotell, Doj-Dojs hotell.

Varje vardagsmorgon den här veckan bjuder Doj-Doj på nya äventyr och märkliga möten med hotellgäster som kommer få dig att tappa din korvsmörgås. Smaskens filibajs!


07.40
Dags för tävlingen Personen. Det gäller att med hjälp av några ledtrådar lista ut vem personen är. Lotta Eriksson i Vagnhärad vinner genom att vara först och berätta att rätt svar är Tigeer Woods.

08.15 Katarina Larsson träffar Roland Eriksson och Ortega i Katrineholm och pratar om kylan.

– Jag är ute och river ett hus och har dubbla underställ på mig för att klara kylan, berättar Ortega.

08.40 Det är extremt halt på vägarna nu under morgonen och polisen patrullerar på E4:an för att lugna ner trafiken.

– Det är rejält halt och vi patrullerar för att dämpa hastigheten, berättar trafikpolisen Bernt Ljung som kör norrut på E4:an från Nyköping.


09.10 Micke Dahlgren Alf Fagerlund och Sven-Erik Strand är ute och bygger i Katrineholm i kylan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".