1 av 3
2 av 3
3 av 3
Brand på Frejaskolan. Foto: Katarina Larsson/SR Sörmland

Fredag 8 januari 2010

Idag skulle Elvis ha fyllt 75 år och det firar vi genom att uppmärksamma en konsert och så spelar vi förstås några elvislåtar också. Katarina Larsson åker till Frejaskolan i Gnesta och träffar elever som numera får åka buss till sin nya skola. Så spelar vi en låt baklänges.

I studion och bloggen finns Jonas Carnesten. Reporter är Katarina Larsson, producent är Susanne Lindkvist Eriksson och musiken väljs av Mats Hermansson.

06.15 Magnus Johansson vill att vi ska väcka hans syster Monica men tyvärr så får vi inte kontakt. Kanske är hon lite morgontrött.

06.40 Elvis Presley skulle ha fyllt 75 år idag och du har alla lyssnare och läsare ges nu möjlighet att tycka till om vilken som är den bästa elvislåten!

06.50 Vintern fortsätter och håller ett fast grepp om oss.

– Det blir ner mot 15 minusgrader idag och kylan håller i sig fram till på tisdag då det blir lite varmare men ändå minusgrader, berättar Nils Holmqvist vid SMHI.


07.15
 Doj-doj är tjock, smart och 122 år gammal. Med hjälp av sina kompisar Skäggmannen och Rosa Russin driver han sitt eget hotell, Doj-Dojs hotell.

Varje vardagsmorgon den här veckan bjuder Doj-Doj på nya äventyr och märkliga möten med hotellgäster som kommer få dig att tappa din korvsmörgås. Smaskens filibajs!

07.40 Rockabillybandet Billy And The Kid från Åkers Styckebruk spelar ikväll i Oxelösund för att hylla Elvis Presley.

09.10 En brand bröt ut i Frejaskolan i Gnesta på natten mot fredagen. Polisen misstänker att branden var anlagd, och har inlett en förundersökning om mordbrand.

Polisen fick larm om ett inbrott på Frejaskolan strax före midnatt. Kort därefter började det brinna i skolan, och när räddningstjänsten kom dit var det en fullt utvecklad brand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".