1 av 6
Janne Ekman, tränare i Guif. Foto: Jonas Carnesten / SR Sörmland
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Seat och Kalle på Sävstaskolan i Vingåker. Foto: Katarina Larsson/SR Sörmland
6 av 6

Måndag 11 januari 2010

Äntligen måndag! Nu har vi alla fått klara oss utan Morronskiftet i två dagar, jag vet att det är tufft men nu är alla röda dagar mitt i veckorna slut så nu kör vi programmet fram till påsk utan konstiga avbrott. Idag åker Katarina Larsson till Vingåker och är med om en annorlunda skolstart. Vi tävlar med en påse och tittar in hos Sörmland Topp5.

I bloggen och studion finns Jonas Carnesten. Katarina Larsson är reporter, Susanne Lindkvist Eriksson är producent och Mats Hermansson väljer musiken.

06.15 I november 2006 var familjen Sjögren i Thailand för att fira mammans 30-årsdag och idag fyller pappan i familjen 30 år men då firas det hemma i Katrineholm. Med glädje minns de semesterresan till Thailand och de vill gärna åka tillbaka. När jag ringer så är pappa Jimmy ute för att hämta sin present som inte var en sportbil utan en cykel.

06.40 Hundmässan My Dog på svenska mässan i Göteborg satte nytt rekord i helgen. Sammanlagt besökte 34 088 personer mässan, 2 900 fler än i fjol. 8 996 hundar av 241 olika raser visades upp. Priset årets utställningshund 2009 gick till hunden med namnet, Shiraz California Dreamin, även kallad Harley, av rasen saluki.


06.50
Den här morgonen är vädret lite upp och ner. I norra Sverige är det plusgrader och i Eskilstuna är det 19 minusgrader. Det blir dock långsamt lite varmare nu, berättar Lisa Frost vid SMHI. Minusgrader hela veckan men strax runt 5 minusgrader istället för runt 20 som det varit de senaste dagarna.

08.50 Tävlingen Påsen visar sig vara svårare än normalt idag. Oj så många som ringer men ingen har rätt svar. Undrar om jag har gjort för svåra ledtrådar!

08.10 Eivor i Ramshammar var dagens första samtal i tävlingen Påsen och nu ringer hon igen och gissar rätt!


08.15
Idag är det skolstart på många håll i Sörmland. Katarina har åkt till Sävstaskolan i Vingåker där det blir ett annorlunda firande när skolan ska starta. Seat och Kalle ska rappa för hela skolan i gymnastiksalen.


09.15
 Två spelare lämnar elithandbollslaget Guif mitt under brinnande säsong. Det är den unge målvakten Stefan Bryngelsson, som tappat motivationen och lägger av med omedelbar verkan. Den andre är Michael Johanson, som idag far till norska Bodö för provträning där.Allt enligt lokaltidningarna i Eskilstuna. Den tidigare stjärnmålvakten Claes Hellgren ska ha kontaktats för att skaffa en ersättare för Bryngelssson och en ung målvakt från Kroatien ska, enligt tidningen Folket vara aktuell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista