Torsdag 14 januari 2010

Idag kommer det handla mycket om trafik. Tvekar du inför att ge dig ut på våra kalla vintervägar? Eller sitter halklektionerna kvar i minnet sen du gick i körskolan? Katarina Larsson åker till en körskola och pratar med lärare och elever. Och så handlar det om Kulturskolan i Katrineholm och Kulturföreningen DuD som sätter upp föreställningen "Madam under jorden" med skådespelerskan, Kim Anderzon i huvudrollen. Igår träffades ensemblen för första gången och vi ringer upp Kim för en pratstund.

Idag är det jag, Fredrik Lorenzoni, som tillsammans med Katarina Larsson håller dig sällskap i radion och i bloggen. Häng med oss fram till klockan tio. Godmorgon!

04.00 - Väckarklockan ringer och jag studsar upp. Gör tiotusen armhävningar, lika många situps och sen äter jag en grapefrukt innan jag joggar till jobbet under glada tillrop där jag både hyllar vinterns fagra färg och kylan. Eller också var det tvärtom.

05.10 - Sådär ja, första muggen kaffe är fixad, dags nu att fortsätta förbereda morgonens sändning. Bläddra i tidningarna, fixa musiken, kolla vilka väckningar som vi har fått in, ja, kort och gott, se till att vi får en skön morgon tillsammans.

06.16 - Ringer och väcker Anne Kitti i Skarpnäck som fyller... ja, hur mycket fyller hon egentligen? Det stod inte i mejlet och hon ville inte säga det heller. Men nästa år fyller hon jämt, så långt kom vi i alla fall. Lite nyvaken och förvirrad, men glad över grattishälsningen från kusinen Eva och Göte i Nyköping. Grattis!

06.50 - Fortsatt kallt väder och mest mulet enligt Alexandra Ohlsson på SMHI.

07.15 - Katarina Larsson har åkt till en körskola i Nyköping för att träffa både elever och lärare och prata om vinterkörning och dessutom få träffa några elever som ska köra upp idag! Snacka om nervös morgon, antar jag i alla fall.

08.40 - Skådespelerskan och teaterräven Kim Anderzon ska vara med i föreställningen "Madam under jorden" som sätts upp i Katrineholm av Kulturskolan och Kulturföreningen DuD. Igår träffades ensemblen för första gången och jag tar ett snack med Kim om hur det kändes.

09.15 - Hur har det gått för Malin Vikander Karls som körde upp tidigare idag? Katarina Larsson träffar både henne och uppkörningsinspektören från Vägverket.

09.40 - Tävlingsdags. Idag ska du lista ut vilken person som jag talar om. Ring hit på 016-17 54 00 när du tror dig veta rätt svar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista