1 av 3
2 av 3
Ion Derive från Nyköping. Foto: Katarina Larsson/SR Sörmland
3 av 3
Gustav Tallving pratade med Katarina medan han väntade på tåget.

Fredag 15 januari 2010

Idag tävlar vi i baklängeslåten, pratar om att indianer dansar för att samla in pengar till barn, tävlar i Utmaningen och så konstaterar vi att musiktävlingen, Rockkarusellen, drar igång ikväll. Vi hör både spindeln i nätet och ett av banden.

Idag är det jag, Fredrik Lorenzoni, som du hör i radion och som skriver här i bloggen. Godmorgon!

Kvart över sju idag så tävlade vi i Utmaningen, tävlingen för dig mellan 9 och 12 år. Vår stormästare, Jonathan Hugsén från Bettna, vann en knapp seger över Adam Brunell från Norrköping.

Lite senare, vid åttatiden, så hörde vi Katarina Larsson från järnvägsstationen i Nyköping när hon haffade folk i flykten och tog ett litet morgonsnack med dom.


Efter halv nio så fick jag besök i studion av två personer som kommer från (föreningen) Indianbyn i Strängnäs. Gina Lund och Thomas Nilsson berättade om Indianbyns verksamhet, om livet som indian och om dansuppvisningen som dom ska ha i Strängnäs nu på söndag för att få in lite pengar till barn som behöver få det lite bättre.

Och så hann vi med lite musik också, för idag inleds Studiefrämjandets musiktävling Rockkarusellen 2010. Startskottet blir den gigantiska KATAPULTEN 15-16 januari då drygt 500 av tävlingens totalt 593 artister spelar samtidigt runt om i hela Sverige. Och idag och imorgon spelar 16 band i länet. Ett av dom är Ion Derive i Nyköping och Katarina Larsson åkte och hälsade på bandet i deras replokal och tog sig också ett snack med Marcus Pehrsson, karusellchef på Studiefrämjandet i Sörmland.


Och med det så säger jag Fredrik Lorenzoni tack och hej, vi hörs på måndag morgon igen! Ha en härlig helg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".